Trei vieţi spulberate pe şosea

Şi-a petrecut pe ultimul drum mama şi copiii minori

O bunică şi doi nepoţei, de 2,9 luni şi 1,6 luni, au decedat duminică, 12 februarie, fiind loviţi mortal de un microbuz. Accidentul a avut loc în jurul orei 19.30, pe un drum în localitatea Volintiri, raionul Ştefan-Vodă, fostul judeţ Tighina. În timp ce rudele cred că ar fi vorba de o răzbunare din partea şoferului, poliţia susţine că şoferul era în stare de ebrietate la volan şi nu a reuşit să frâneze la timp.

Victoria POPA

Potrivit sătencei Nadejda Moiseeva, bunica, Lidia Roşca, şi cei trei nepoţei ai săi se întorceau de la o petrecere prilejuită de ziua de naştere a unei rude. Micuţii Gheorghe şi Iulian erau în cărucior, celălalt nepot, Daniel, de 8 anişori, fiind alături de ea, a reuşit să traverseze drumul la strigătul bunicii, după cum spune şi el. Daniel spune că şoferul mergea cu farurile stinse.

În urma accidentului, bunica şi un nepoţel a decedat la faţa locului, iar celălalt copil, în sala de reanimare a Spitalului raional Ştefan-Vodă.

Potrivit femeii, Lidia şi Mihai Roşca au format o familie după ce ambii au rămas văduvi din prima căsătorie. Mihail Roşca avea trei copii din prima căsătorie, prima soţie decedând de asemenea în urma unui accident rutier. Lidia Roşca avea numai o fată din prima căsătorie, de la care îi avea pe nepoţeii Gheorghe şi Iulian.

Beat la volan

Din spusele aceleiaşi surse, fiica decedatei, Tatiana, se stabilise cu traiul în sat acum câteva luni, unde se angajase la serviciu în calitate de vânzător la un magazin alimentar. În seara cu pricina, mama micuţilor era la serviciu, copiii fiind lăsaţi în grija bunicii.

Şefa Substaţiei zonale de Urgenţă Volintir, Ştefan-Vodă, Tamara Tcacenco, a comunicat pentru JURNAL că „ambulanţa a depistat moartea unuia dintre copii şi a bunicii, celălalt fiind în stare gravă. Ambii copii erau ţinuţi în braţe de soţia şoferului şi o altă femeie, care se aflau în maşina implicată în accident. În urma prelevării analizei de sânge a şoferului implicat în accident, s-a depistat 87% de alcool”.

Soţul Lidiei Roşca, Mihai Roşca, a spus pentru JURNAL că îl va da în judecată pe şofer. „Acum nu pot vorbi. Mai întâi trebuie să-i petrecem pe ultimul drum.”

Solicitat de JURNAL, comisarul raionului Ştefan-Vodă, Grigore Copiimulţi, a spus că accidentul care a avut loc în satul Volintiri se investighează, deocamdată se ştie doar că şoferul, Mihail Cojocaru, era în stare de ebrietate la volan.

Răfuială sau accident

Potrivit comisarului, Mihail Cojocaru figurează într-un dosar intentat în 2010 pentru huliganism. Din spusele sătenilor, Mihai Cojocaru şi câţiva oameni apropiaţi ai lui l-au bătut pe soţul Lidiei Roşca, Mihai Roşca, care lucrează în calitate de şofer pe ambulanţa din sat. În acest caz, a fost intentat un dosar penal, iar a doua zi, Mihai Roşca trebuia să se prezinte la Judecătoria Ştefan-Vodă. Coincidenţa accidentului cu procesul de judecată îi face pe rudele familiei îndurerate să creadă că este vorba de o răfuială.

Bunica şi cei doi nepoţei au fost petrecuţi pe ultimul drum ieri, 16 februarie.

The following two tabs change content below.