Trei tineri, suspectaţi de comiterea unui omor

Poliţia oraşului Drochia a depistat în dimineaţa zilei de 19 septembrie curent cadavrul unui bărbat de 47 ani, având semne de moarte violentă sub formă de multiple plăgi a cutiei toracice, scrie site-ul Procuraturii Generale.

Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală, a fost stabilit că omorul a avut loc în noaptea spre 18 septembrie curent. Procurorii au recunoscut în calitate de suspecţi trei tineri dintre care doi sunt minori. Aceştia au fost reţinuţi şi audiaţi pe cazul dat. În urma percheziţiei efectuate, asupra unuia dintre suspecţia a fost depistat obiectul cu care a fost comis omorul – o şurubelniţă. Pe moment, procurorii efectuează acţiuni de urmărire penală pentru a stabili toate circumstanţele.

Plantaţii de cânepă la Sângerei

Forţele de ordine au descoperit în preajma satului Lipovanca, raionul Sângerei, un lan de porumb de 4 ha, pe care cultiva circa 2.200 de plante de cânepă, potrivit www.gardianul.md.

Cercetările au stabilit că, pe parcursul ultimilor trei ani, acest teren a fost dat în arendă unui bălţean în vârstă de 32 de ani, angajat ca şofer la o întreprindere agricolă din municipiul Bălţi. O locuitoare a satului Slobozia-Chişcăreni, în vârstă de 70 de ani, cultiva cânepă pe o suprafaţă de 26 de ari de porumb. Forţele de ordine au depistat circa 360 de tufe.

Pe un alt lot de la marginea satului Slobozia Măgurii, de asemenea plantat cu porumb, colaboratorii Comisariatului Raional de Poliţie Sângerei au depistat peste 600 de plante de cânepă. Terenurile respective aparţin pădurarului ocolului silvic Chişcăreni.
„Lucrările agricole” se desfăşurau în baza unor proceduri bine puse la punct. Cânepa era plantată pe rândurile de porumb, vârfurile plantelor fiind legate una de alta şi, totodată, de vârful porumbului. Afacerea a mers ca unsă câteva luni, până în clipa când a aflat poliţia.

În toate cazurile, plantele au fost ridicate şi vor fi supuse unor expertize în baza cărora se vor adopta decizii conforme legislaţiei. De la începutul anului curent, poliţia a înregistrat 1.685 de cazuri de narcomanie.

The following two tabs change content below.