Trei tinere din Rusia au fost încarcerate pentru un dans filmat în preajma Memorialului din Novorossiisk

novorossiisk

Nişte tinere au fost plasate sub arest administrativ după ce au folosit un monument ridicat în memoria eroilor celui de-al Doilea Război Mondial ca fundal pentru o acţiune de promovare a unui video muzical, scrie theguardian.com.

Un tânăr a fost condamnat pentru 15 zile şi alte două fete pentru zece zile după ce s-au filmat dansând twerking (dans ce imită mişcări sexuale provocatoare) lângă un monument ridicat în memoria eroilor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial în oraşul Novorossiisk, Rusia. Sâmbătă, o curte regională din oraşul de pe malul Mării Negre, a condamnat-o pe Margarita Radeţkaia, 18 ani, ce poate fi văzută dansând împreună cu celelalte şase fete pe melodia cântecului „Touch You Tonight” al interpretului jamaican Aidonia – la 15 zile de arest administrativ pentru huliganism.

Iana Kutakova, 24 de ani, şi Ekaterina Şerbedinskaia, 26 de ani, au fost condamnate la zece zile de arest administrativ. Ala Korkaci, 28 de ani, şi Viktoria Iurieva, 22 de ani, au fost amendate. Procurorii au declarat că „dansul erotic şi sexual, twerk” a ponegrit memoria celor care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial.
Decizia Curţii din Novorossiisk vine la o săptămână de la imaginile video în care apar nişte eleve ale unei şcoli de dans din Orenburg.

Rolul Rusiei în cel de-al Doilea Război Mondial a devenit un element important al retoricii curente a Kremlinului, care a calificat noile autorităţi prooccidentale de la Kiev ca fiind dominate de „fascişti”. În 2014, preşedintele Vladimir Putin a semnat o lege care pedepseşte negarea crimelor fascismului şi distorsiunea rolului URSS în acelaşi război.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău