Trei minori s-au rătăcit la frontieră. Voiau să ajungă în Ucraina

By Editor

Trei minori, aflaţi fără supravegherea părinţilor, intenționau să treacă ilegal hotarul cu Ucraina. Ieri, copiii au solicitat un taxi din Vulcănești pentru a-i duce în direcția frontierei.

Șoferul a apelat la ajutor polițiștilor de frontieră la punctul de trecere Vulcăneşti. Acesta avea în salonul maşinii copiii, pe care îi luase din oraşul Vulcăneşti. Din spusele şoferului, minorii doreau să ajungă în Ucraina, însă fiind într-o regiune necunoscută s-au apropiat de el şi au cerut ajutor pentru direcţionare spre frontieră.

Copiii sunt fraţi, cu vârste cuprinse între 13 – 14 ani, dintre care doar unul avea certificatul de naştere. Ei au declarat că locuiesc cu tatăl într-o localitate din apropierea capitalei, însă din cauză că erau puşi încontinuu să muncească, iar bătăile nu conteneau, au decis să fugă de acasă. Copii nu au putut explica cum au ajuns în Vulcăneşti, dar ştiau că cineva din Ucraina urma să-i preia şi să-i ducă la rude în oraşul Chilia.

Declaraţiile copiilor nu au fost confirmate deocamdată, cazul fiind transmis Biroului minori şi moravuri al Inspectoratului de Poliţie Vulcăneşti, pentru continuarea cercetărilor.

Sursa: diaspora.moldova.org