Trăiască dictatura, fudulia și sărăcia în RM!

Republica Moldova este împărțită în două tabere, cea a bogaților care se plimbă cu cele mai scumpe mașini din lume și alta, a sărmanilor care muncesc zilnic pe dealuri pentru o bucată de pâine. După câteva zile petrecute în satul de baștină am revenit în capitală cu un gust și mai amar, peste tot e sărăcie, fudulie, discriminare și dictatură. Pe străzi mașini de lux conduse de tineri, ce trec indiferenți pe lângă bătrânii care cară cu greu o căldare cu apă. Oameni de afaceri care strigă și insultă copiii sărmani ce aleargă desculți și poate flămânzi.

Oameni muncind din zori până-n seară pe câmpuri, arși de soare și vânt, și alții care stau ore în șir la terasele umbrite și râd batjocoritor de orice sărman ce nu se ridică la „rangul” lor. Oameni spălați pe creier de către televiziuni afiliate politic și care nu au o părere proprie și oameni cărora nu le mai pasă de nimeni și nimic. Mai trist este că majoritatea acceptă dictatura din teama de a-și pierde locul de muncă, iar cei care nu vor s-o accepte își fac bagajele și pleacă lăsându-și părinții bătrâni și bolnavi în lacrimi și casele pentru care au muncit o viață.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

  • Ion

    Pare paradoxal dar vina principală este a celor săraci. Ei alcătuesc majoritatea și ei au ales tot timpul ba agrarieni să le dee pîne, ba comuniști să le facă cohozuri, pe urmă foști comuniști care amu alcătuesc PD și socialiștii. Poporul are ce merită. Ți cei bogați cu purtările descrise mai eri erau tot săraci. Aleg cum îi duce capul dar cu capul stau rău de tot. Vor țărișoară -- primi-ți țărișoară, vreți hoți, să vă învețe și pe voi a fura -- primi-ții, numai că ei de la voi o să fure, vreși dodoni -- primi-ți și aștepta-și mură în gură. Hai sî nu mai plîngem poporul ist că din pricina acestui popor oamenii de treabă tot suferă, trebuie să părăsescă pămîntul natal, să îndure umilințe, sărăcie, să fie lipsiți de orice protecție. Asta din pricina celor umiliți, pe care tare îi jeliți. Cu prima ocazie ei o să zvîrle cu voi cu pietre. Îmi aduc aminte cînd o interpretă din Romănia dădea un concert într-un sat din RM… s-a gasit o animală care a zvîrlit cu piatra în artistă în sensul direct al cuvîntutlui. Și cum o să aivă cea mai mică posibilitate o să fure. Sau încă nu ști-ți cum se fură în sate? Dacă vre-un sărac, de care vă e milî acum are vre-o odraslă și acesta obține careva post mai important, o să se dovedească că săracul acum are o groază de bani și numai așteaptă sa-și facă casă cu 3 etale în Chișinău. Exemplele cu Dodon și cu mulți alții dovedesc asta.

  • Marwan
  • Marwan