Tragerea la sorţi pentru CE-2012

Un nou început pentru naţionala Moldovei

Naţionala de fotbal a R. Moldova a fost plasată de UEFA în a cincea urnă valorică la tragerea la sorţi pentru preliminariile Campionatului European din 2012. Aceasta va avea loc duminică, la Varşovia. Selecţionerul Gabi Balint aşteaptă adversari foarte puternici.

Spania, Anglia şi Franţa, pentru bani

Oficialii de la Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) îşi doresc o grupă cât mai puternică, cu cele mai mari forţe ale fotbalului european. Preşedintele FMF Pavel Ciobanu doreşte să aducă la Chişinău naţionala Angliei, Spaniei şi Franţei. „Echipa Moldovei nu a jucat spre exemplu niciodată cu Franţa. Ar fi foarte frumos ca suporterii moldoveni să vadă la Chişinău această echipă. În plus, FMF va avea de câştigat pe plan financiar”, a fost explicaţia lui Ciobanu. Acesta are presimţirea că sorţii vor decide ca România să fie în grupa naţionalei noastre.
Balint vrea Spania şi România

Selecţionerul Gabi Balint are preferinţele sale. Acesta nu doreşte adversari mai puţin dificili, ci vrea Spania şi România. „Nu cred că putem spera la calificarea la turneul final, dar trebuie să terminăm grupa cât mai sus în clasament. Aş vrea să le avem ca adversare pe România şi Spania. În Spania, am jucat cândva şi îmi place cum joacă actuala campioană europeană”, a spus selecţionerul.

Cea mai accesibilă grupă pentru noi ar fi Rusia, Danemarca, Finlanda, Lituania, Moldova şi Andorra. Cea mai dificilă grupă: Spania, România, Israel, Slovenia, Moldova şi Luxemburg. Chiar dacă la prima vedere s-ar părea că ar exista adversari mai puţin puternici, Moldova are o misiune imposibilă în ambele cazuri.

Locul 96 pentru Moldova

96 este locul ocupat de naţionala R. Moldova în clasamentul FIFA, cu 338 puncte. Tricolorii sunt devansaţi de aşa naţionale ca Haiti sau Oman.
Duminică, în Palatul Ştiinţei şi Culturii din Varşovia (13:00, ora R. Moldova) va avea loc tragerea la sorţi a grupelor de calificare pentru Euro 2012. Se vor stabili nouă grupe preliminare: şase din acestea vor avea în componenţa lor câte şase echipe, restul – câte cinci. Între septembrie 2010 şi octombrie 2011, acestea îşi vor disputa 14 locuri la turneul final, celelalte două fiind rezervate ţărilor organizatoare Polonia şi Ucraina.

Câştigătoarele fiecărei grupe şi cel mai bun loc secund se califică direct la Euro. Celelalte opt echipe clasate pe poziţia a doua vor disputa meciuri de baraj care vor avea loc în noiembrie 2011.
URNA 1
Spania
Germania
Olanda
Italia
Anglia
Croaţia
Portugalia
Franţa
Rusia

URNA a 2-a
Grecia
Cehia
Suedia
Elveţia
Serbia
Turcia
Danemarca
Slovacia
România

URNA a 3-a
Israel
Bulgaria
Finlanda
Norvegia
Irlanda
Scoţia
Irlanda de Nord
Austria
Bosnia

URNA a 4-a
Slovenia
Letonia
Ungaria
Lituania
Belarus
Belgia
Ţara Galilor
Macedonia
Cipru

URNA a 5-a
Muntenegru
Albania
Estonia
Georgia
MOLDOVA
Islanda
Armenia
Kazahstan
Liechtenstein

URNA a 6-a
Azerbaidjan
Luxemburg
Malta
Feroe
Andorra
San Marino
Vitalie Hadei