Trafic de droguri în valoare de 13.000 de dolari SUA

Conform site-ului Ministerului Afacerilor Interne, o reţea de traficanţi de droguri, care opera pe teritoriul oraşului Comrat, UTA Găgăuzia, a fost reţinută în urma unei acţiuni a angajaţilor Direcţiei de combatere a crimei organizate din cadrul Direcţiei generale servicii operative a Ministerului Afacerilor Interne.

Membrii grupului, trei indivizi, cu vârste între 25 şi 27 de ani, domiciliaţi în oraşul Comrat, sunt suspectaţi de fabricarea şi desfacerea drogurilor în proporţii deosebit de mari. Poliţiştii au reuşit să pună mâna pe traficanţi după o lună de filaj şi colectare de informaţii; au fost efectuate achiziţii de control; prima achiziţie, în volum de 30,46 grame de haşiş, a costat 4.000 de lei.

Ca urmare a unor acţiuni operative, doi dintre suspecţi au fost reţinuţi în flagrant. Inşii au fost încolţiţi de oamenii legii la cea de-a doua achiziţie – 1 kg de haşiş la preţul de 10.000 de dolari SUA. Ca urmare a descinderilor poliţiştilor în locuinţa unui suspect, au fost găsite 2 kg de marijuana şi seminţe vegetale.

Cercetările au mai scos la iveală faptul că traficanţii realizau drogurile cu 10 dolari pentru un gram, fapt ce rezultă că valoarea substanţelor ridicate din trafic ajunge la 13.000 de dolari. În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în baza articolului 217/1, alineatul 4, Codul Penal al Republicii Moldova. Conform legislaţiei, persoana culpabilă de comiterea acestei infracţiuni riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)