Trădare sau noi perspective pentru Haciaturov

Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) încă nu s-a decis în privinţa naturalizării unor fotbalişti, însă, în acelaşi timp, riscă să mai piardă un tânăr fotbalist foarte promiţător. După Igor Lambarski, care a renunţat la cetăţenia Republicii Moldova şi a ales naţionala de tineret a Federaţiei Ruse, fundaşul lui FC Sheriff şi al naţionalei Under 21, Artiom Haciaturov, ar putea debuta în viitorul apropiat pentru naţionala Armeniei. 

Convocat iniţial pentru meciul amical cu naţionala Azerbaidjanului, partidă desfăşurată miercuri şi încheiată cu scorul de 1-1, Haciaturov nu a mai ajuns sub comanda selecţionerului Alexandru Curtianu. Tehnicianul a motivat absenţa internaţionalului de tineret prin faptul că este şi în atenţia lui Ion Caras, că deja ştie potenţialul jucătorului şi că a vrut să-i vadă la treabă pe tinerii veniţi de la Under 19.

Anunţul despre intenţiile lui Haciaturov a fost făcut de agentul jucătorului cu origini armene. Încă, în octombrie, Horen Kaleaşan a spus că tânărul de 20 de ani vrea să joace pentru Armenia şi că aşteaptă o invitaţie în acest sens de la forumul de la Erevan. Selecţionerul Armeniei, Vardar Minasian, a dezvăluit că l-ar fi vrut pe Haciaturov la meciul de miercuri cu Letonia, dar, din cauza faptului că actele nu au fost perfectate, acesta va debuta în meciul următor.

Caras l-ar vrea la naţionala Moldovei

Selecţionerul Ion Caras nu a rămas surprins de faptul că armenii au pus ochii pe Haciaturov, dar speră totuşi că fotbalistul se va răzgândi şi va juca pentru naţionala de seniori a Moldovei. „Eu vreau foarte mult ca el să rămână aici şi să joace în continuare pentru naţionala de tineret. Sunt sigur că în viitorul apropiat ar putea face pasul la naţionala de seniori”, a menţionat tehnicianul.

Jucătorul decide

La rândul său, Alexandru Curtianu a menţionat că atât el, cât şi FMF nu vor putea face prea multe ca să-l reţină pe Haciaturov, deoarece totul depinde de jucător. „Artiom trebuie să decidă pentru cine va juca în continuare. Avem o societate democratică, fiecare poate să-şi decidă viitorul. Eu pot doar să spun că Haciaturov este un jucător foarte bun şi va fi o pierdere importantă pentru naţionala Moldovei”, a punctat Curtianu.

Fotbalistul de 20 de ani a jucat zece meciuri pentru naţionala Under 21 şi a marcat două goluri, ambele din penalti. Totuşi, cea mai mare realizare a sa a fost la meciul dintre Dinamo Zagreb şi FC Sheriff, partidă disputată în play-off-ul Ligii Europa. După un meci dramatic, care a ajuns până la loviturile de la 11 metri, tânărul fundaş, de 18 ani, a marcat de la punctul cu var golul care a adus echipei sale calificarea în grupele Ligii Europa.