Tot mai multe persoane sunt date dispărute de la începutul acestui an

patrascu

UPDATE // Gabriela Patrașcu, studenta de la Universitatea de Medicină, care a dispărut pe 11 ianuarie, a fost găsită moartă. Ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție, Mariana Bețivu, a declarat pentru Realitatea.md că oamenii legii iau în calcul varianta unui suicid, iar în prezent la fața locului se află echipa operativă care investighează circumstanțele.

Potrivit surselor Realitatea.md, cu părere de rău, aceasta a fost găsită strangulată la 100 de metri de la localul ”Doi Haiduci”.

În același timp, ofițerul de presă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, Natalia Stati, a menționat că la fața locului s-au deplasat Poliția Capitalei, grupa operativă de la Orhei, precum și medicul legist. Corpul neînsuflețit al fetei a fost găsit de o persoană civilă în această dimineață. Potrivit primelor informații, tânăra avea asupra sa toate bunurile, iar pe corpul acesteia nu au fost găsite semne de violență.

Din ianuarie 2016, tot mai multe persoane sunt date dispărute de către inspectoratele de poliţie şi rude. Mesajele apărute pe reţelele de socializare arată că dispăruţii sunt persoane tinere. Poliţia anunţă că au fost găsite deja câteva dintre ele.

De la începutul acestui an este dat dispărut Alexandru Covaci. El are 18 ani, e originar din orașul Râșcani. Pe 8 ianuarie 2016, tânărul a plecat în satul Șaptebani, raionul Râșcani, la prietena sa. Era îmbrăcat într-o geacă de iarnă de culoare albastră închis, pulover de culoare gri, blugi albaștri, încălțat în cizme de iarnă de culoare neagră. El are înălțimea de 185 cm, corpolență medie, ochii căprui, păr negru scurt și este vorbitor de limbă română și rusă.

Părinţii, rudele şi prietenii Gabrielei Pătraşcu, o tânără de 19 ani, studentă la Universitatea de Medicină din Chişinău, au anunţat dispariţia ei de pe data de 11 ianuarie curent, din capitală.

Potrivit mătuşii ei, Ina Grosu, nepoata sa, Gabriela Patrașcu, este originară din raionul Florești și a dispărut în dimineața zilei de 11 ianuarie, în regiunea Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. Tânăra este șatenă și are 160 cm, constituție atletică, ochi căprui. În ziua dispariției purta ochelari de vedere. Pe un site de socializare a fost creat şi un grup „A dispărut Daniela Pătraşcu”.

Mătuşa fetei a spus pentru JURNAL de Chişinău că până acum nu ştie nimic despre Grabriela şi că nici poliţia nu i-a anunţat la ce etapă sunt căutările. Tot ea ne spune că tânăra se afla doar de câteva luni în capitală, atunci când a început studiile. A avut ultima discuţie cu mama sa.

Într-un mesaj de-al său postat pe 10 decembrie 2015 pe Facebook, Gabriela Pătraşcu scrie: „Nu ştiu dacă aţi trăit vreodată o asemenea stare. Nu eşti nici mort, nici viu. Te simţi ca un foc ce abia mai pâlpâie, gata să se stingă. Stai cu ochii deschişi, te uiţi într-un punct fix, dar nu vezi nimic. Şi nici nu te gândeşti la nimic decât la propria ta oboseală de a trăi şi de a muri. Răstignit undeva între viaţă şi moarte, nu eşti bun pentru niciuna dintre ele. Parcă pluteşti în derivă şi aştepţi să fii aruncat pe un mal, ori al vieţii, ori al morţii, ţi-e egal”.

Poliţia şi rudele persoanelor dispărute roagă pe cei care recunosc în poze sau ştiu ceva despre dispăruţi să contacteze inspectoratele poliţiei din republică.

„De la începutul acestui an, în municipiul Chişinău este dată dispărută Gabriela Pătraşcu”, a spus pentru JURNAL de Chişinău ofiţerul de presă al Direcţiei de Poliţie, Natalia Stati. Potrivit ei, poliţia, ajutată de societatea civilă, face căutări prin parcuri, fâşii forestiere, lacuri. În acest moment, nu se ştie nimic despre cei daţi dispăruţi fără urmă.

Solicitat de JURNAL, ofiţerul de urmărire penală de la Inspectoratul de Poliţie din raionul Râşcani, Robert Chesea, a spus că tânărul care a fost dat dispărut din raionul Râşcani a fost găsit.

The following two tabs change content below.