TOPURI JURNAL 2016 // Protestatarul anului

Anatolie Malaireu, cioban din Pereni, dispărut în timpul protestului PDM, organizat la 13 ianuarie curent în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet, şi căutat timp de cinci zile de poliţia de la Rezina. Bărbatul a fost dus la protest de asistenta socială din localitate, care, la rândul său, a primit indicaţii de la raion să aducă oameni în susţinerea lui Vlad Plahotniuc, care dorea mult să ajungă premier.

„Am fost mulţi din sat la adunarea aceea. Ne-au dus să-l susţinem pe acela…, cum îl cheamă…? Pahatniuc! Au promis că ne dau 200 de lei. Cei de la primărie nu ne-au telefonat să întrebe dacă am ajuns acasă. Ne vor mai da oare acei 200 de lei?…”

Ciobanul era la prima călătorie la Chişinău. În timpul protestului a plecat de lângă soţie să-şi cumpere ţigări. S-a rătăcit. Cu chiu, cu vai, a ajuns la gară, dar în loc să urce în autobuzul de pe ruta Pereni, Rezina, a urcat în cel de pe ruta Pereni, Hânceşti. A ajuns acasă după cinci zile în care a mers pe jos, a făcut autostopul, a dormit la comisariatul de poliţie şi la o biserică din Orhei. A tras o sperietură zdravănă şi îşi amintea: „Am fost mulţi din sat la adunarea aceea. Ne-au dus să-l susţinem pe acela…, cum îl cheamă…? Pahatniuc! Au promis că ne dau 200 de lei. Cei de la primărie nu ne-au telefonat să întrebe dacă am ajuns acasă. Ne vor mai da oare acei 200 de lei?…”

The following two tabs change content below.