Topuri 2017 // Conserva anului

Spre deosebire de alţi preşedinţi de state, care se laudă cu oameni valoroşi, descoperiri remarcabile ale conaţionalilor lor, preşedintele Igor Dodon preferă să-şi asocieze funcţia cu imaginea de gospodar cu un beci doldora de zagatovci, izbitor de asemănătoare cu cea a foştilor preşedinţi de colhoz şi brigadieri.

Astfel, vizitele oaspeţilor de peste hotare, în majoritatea cazurilor din Federaţia Rusă, sunt însoţite de deplasări în beciurile de la reşedinţa prezidenţială de la Condriţa ori la gospodăria părinţilor din Sadova, Călăraşi. Dodon le-a spus jurnaliştilor care au participat la un tur de presă la Condriţa: „Când am venit aici, nu era nimic în beci. Dar, pentru că am spirit de gospodar, am adus câte ceva…”. Şi s-a lăudat cu butoaiele cu vin, o colecţie impunătoare de sticle cu vinuri alese şi conserve, multe conserve de carne şi legume care umpleau poliţele.

O altă vizită care i-a împrospătat imaginea de „gospodar” a fost cea a lui Oleg Paholkov, un deputat controversat din Duma de Stat a FR. Au tăiat un porc chiar pe teritoriul vilei prezidenţiale şi, însoţiţi de preoţimea de la Curchi, preşedintele R. Moldova şi amicul său au coborât în beci, unde preoţii au intonat imnul Rusiei. Simptomatice îngemănări.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)