Topul absenţilor din Parlament

1326 este numărul total al absenţelor aleşilor poporului de la şedinţele în plen ale Legislativului.

Potrivit statisticilor oficiale ale Legislativului, întâietatea o deţin deputaţii Partidului Comuniştilor – 1102 de absenţe. Cel mai mult a absentat de la şedinţe Vladimir Voronin (47 de absenţe), urmat de Igor Dodon (37 de absenţe). Mark Tkaciuk are la activ 35 de absenţe, iar Zinainda Greceanâi şi Grigore Petrenco au câte 28 de lipse. Cel mai bolnav dintre deputaţii comunişti pare a fi Vladimir Eremciuc. Acesta are 55 de absenţe pe motiv de sănătate.

Din Partidul Liberal Democrat cel mai mult a lipsit deputatul Veaceslav Ioniţă şi Valeriu Streleţ – patru absenţe, Valeriu Ghileţchi – trei, iar liderul fracţiunii Mihai Godea are doar o lipsă. De la Partidul Democrat, lider la absenţe este Igor Corman – patru la număr, Valeriu Guma – trei, iar liderul democraţilor Marian Lupu a lipsit doar o dată de la şedinţele Parlamentului.

Din Partidul Liberal cel mai mult a lipsit deputatul Oleg Bodrug – 11 absenţe, urmat de Ion Hadârcă – zece, dar toate motivate şi Ana Guţu cu şase lipse, la fel motivate.

Deputaţii din Alianţa „Moldova Noastră” sunt cei mai exemplari, cu excepţia lui Veaceslav Platon, cu 22 de absenţe toate nemotivate. Din rândul deputaţilor neafiliaţi cel mai mult a lipsit Iurie Colesnic având trei lipse motivate şi trei nemotivate, precum şi Vladimir Ţurcan – şase absenţe nemotivate. (DECA-press)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)