Topless la cimitir

Mai multe activiste din Ucraina au înfruntat frigul şi au defilat cu sânii goi printre crucile şi mormintele dintr-un cimitir din Kiev. Ele s-au declarat nemulţumite de politica dusă de guvernul local, care nu oferă niciun fel de susţinere cetăţenilor. Nu le pasă de temperaturile extrem de scăzute de afară atunci când îşi pun ceva în cap.

Este vorba despre membrele grupării „Femen” din Ucraina, activiste înfocate, care îşi manifestă nemulţumirile faţă de politica guvernului local ori de câte ori au ocazia. Aşa s-a întâmplat şi în urmă cu câteva zile, când mai multe tinere focoase au defilat topless printre crucile şi mormintele dintr-un cimitir din Kiev, cerând preşedintelui Viktor Ianukovici să ia măsuri urgente pentru a le oferi oamenilor mai multă stabilitate economică şi socială.

Voluptuoasele tinere au defilat dezbrăcate prin cimitir, manifestându-şi nemulţumirile prin mesajele scrise pe pancartele purtate în mâini.

Nu vor să se culce cu Putin

La sfârşitul lui octombrie, anul trecut, şase tinere ucrainence, membre ale mişcării feministe „Femen”, au manifestat cu sânii dezgoliţi şi coroniţe de flori pe cap în faţa statuii lui Lenin de la Kiev. Ele au protestat astfel faţă de vizita pe care premierul rus Vladimir Putin a făcut-o la vremea respectivă în Ucraina. Au purtat pancarte pe care erau scrise sloganuri precum: „Nu ne vom culca cu piticii de la Kremlin”, o referire deloc măgulitoare la adresa lui Putin, a cărui statură nu impresionează, şi „Nu ne vei convinge să cedăm uşor”.

Activistele topless au explicat că au manifestat împotriva premierului rus pentru că nu vor ca Rusia să-şi bage nasul în treburile interne ale Ucrainei. De-a lungul anilor, gruparea „Femen” a mai pus la cale astfel de manifestări topless. Ele au apărut cu sânii goi şi la o secţie de votare unde urma să voteze preşedintele Viktor Ianukovici, la alegerile prezidenţiale din februarie trecut.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)