TOP 10 demnitari fără locuinţă: Deputatul Constantin Ţuţu, în capul listei

tutu

Zece miniştri, judecători, deputaţi sau şefi de agenţii au ajuns în topul demnitarilor care, oficial, nu deţin o locuinţă. Clasamentul a fost realizat de experţii Asociaţiei „Adept”, în mare parte în baza declaraţiilor de venit pentru anul 2014 pentru că o bună parte a celor pentru 2015 nu au fost făcute publice, informează Anticorupţie.md.

Autorii precizează că topul include zece demnitari din cei 28 ajunşi în această categorie, selectaţi în ordine descrescătoare după veniturile şi valoarea averii deţinute, conform ultimei declaraţii. „Au fost examinate doar casele, apartamentele, vilele, inclusiv cele aflate în proces de construcţie, fără a lua în calcul spaţiile comerciale şi alte imobile cu destinaţie nelocativă”, subliniază juriştii. Astfel, primul în clasament este deputatul democrat Constantin Ţuţu care, în 2014 ar fi acumulat venituri de aproape 2,8 milioane de lei în mare parte din activitate sportivă. Alesul poporului deţine alte proprietăţi în valoare de circa 1,4 milioane de lei, cel mai mult valorând cele două automobile Mercedes pe care le deţine prin comodat.

Următorul în top este un alt deputat democrat, Marcel Răducan, care a adunat venituri de 1,4 milioane de lei. Anterior, o anchetă a Centrului de Investigaţii Jurnalistice a scos la iveală că fiul demnitarului, Gicu Răducan, este una dintre persoanele care a arendat pădure în zona Dănceni-Sociteni, ridicându-şi şi o casă. Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor a declarat anterior pentru Unimedia că locuieşte într-o casă din sectorul Buiucani care aparţine mamei sale. „Am casă, locuiesc în ea, dar este casa mamei mele. Este o chestie mai personală. Această este o decizie pe care am luat-o cu familia după moartea tatălui meu”, a precizat Răducan.

top10-faralocuinta-png

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)