Tony Hawks, autorul cărţii „Tenis cu moldoveni”, vă aşteaptă azi la „Gaudeamus”

Cu prilejul Zilelor Europei, Centrul Cultural „Gaudeamus” a organizat între 10 şi 13 mai Festivalul Filmului European, în cadrul acestuia fiind prezentate producţii cinematografice din Ungaria, Franţa, Finlanda, Polonia, Slovacia, Germania, Cehia, Suedia, Spania şi România.

Astăzi, va fi proiectat filmul „În jurul Irlandei cu un frigider” (Marea Britanie). Autorul cărţii „În jurul Irlandei cu un frigider”, după care a fost turnat filmul omonim, se va întâlni în seara zilei de azi cu publicul din Chişinău. Tony Hawks e autorul best-seller-ului „Tenis cu moldoveni”, publicat şi în R. Moldova, la Editura „Cartier”.

Actorul, muzicianul şi scriitorul britanic Tony Hawks a venit pentru prima dată la Chişinău în 1998, după ce, privind la televizor meciul Anglia-Moldova din preliminarele Campionatului European la fotbal, a pariat cu un prieten de-al său, Arthur, că-i va bate la tenis pe toţi cei 11 fotbalişti din naţionala RM. Dacă Tony câştiga pariul, Arthur urma să iasă pe o stradă din Londra în pielea goală şi să cânte imnul naţional al RM.

După călătoria sa la Chişinău, Tony a scris romanul „Tenis cu moldoveni”, producând ulterior şi un film cu acelaşi titlu.

În 2000, Tony Hawks a fondat la Chişinău Centrul medical pentru copii cu dizabilităţi „Hippocrates”. Astăzi, Tony Hawks va prezenta Centrul medical „Hippocrates” şi va susţine o sesiune de întrebări şi răspunsuri în incinta cinematografului „Gaudeamus”.

I.N.