Toamna, deja vu // Scrisorile lui Buraga

 

Ieri am discutat despre prima şedinţă de parlament de după vacanţa deputaţilor. Unii spuneau că a fost vesel, distractiv, alţii – că a fost deja vu.

 

Vladimir Voronin: „Acel președinte care când pleacă la Moscova linge toate parchetele din cabinete şi nu numai. Care aici, în Moldova, începând de la aeroport, până la Bălți și Cahul, și-a pus billboarduri cum se pupă cu Grîzlov. A încercat să fugă, pentru că pe urmă se va duce la Moscova și va zice că nu a fost în sală, iar decizia a fost luată în lipsa lui”.
Marian Lupu: „Clar că se simte rău omul. Este greu să dai replici la tot felul de prostii. La vârsta lui, dl Voronin ar trebui să se gândească mai mult la Dumnezeu. Îmi pare rău. De obicei, oamenii la vârsta lui sunt mai lucizi și se bazează pe experienţa lor de-o viață. Păcat”.

Voronin: „Eu nu am bolborosit în faţa Angelei Merkel. Eu am fost nevoit să vorbesc fiindcă Mihai Ghimpu a început a aiuri. I-am spus să îi dea pace că Merkel trebuie să plece, pentru că dacă o va ţine de vorbă, vizita trebuia prelungită peste noapte.”

Vladimir Voronin: „Ardeam de mare dorinţă să-l văd pe Ghimpu şi pe acesta – fostul şef de la depozitul de găinaţ de la Fabrica din Floreni. Ardeam, pur şi simplu. Ca oameni clar că trebuie să fie relaţii normale, nu trebuie ca Parlamentul să se transforme într-o linie de front sau într-o organizaţie unde să uităm de omenie”. Valeriu Munteanu: „Eu sunt născut şi trăiesc la Floreni, unde sunt două dintre cele mai mari fabrici avicole. Cu siguranţă că şi dumnealui şi dumneavoastră consumaţi zilnic carne de la Floreni. Modul în care dumnealui cataloghează şi vorbeşte demonstrează că se află într-o stare de degradare continuă”.

Mihai Ghimpu: „Vladimir Nicolaevici, sunt buni băieţii tăi, dar în probleme juridice plutesc, trebuie să-i daţi afară. Vedeţi câtă zâzanie fac degeaba, dacă nu cunosc Constituţia şi regulamentul?”.

Vladimir Voronin: „Dumneata în 14 ani de studii la facultatea juridică trebuia să înţelegi multe lucruri şi dacă înţelegeai cât de puţin ceva, nu înaintai niciodată aşa candidatură la funcţia de preşedinte al comisiei juridice a Parlamentului”.

Mihai Ghimpu: „Eu am învăţat dreptul, adică adoptare de legi, şi n-am învăţat ca dumneavoastră cum se fac plăcinte. Este o diferenţă”.

 

Acuma stau şi mă gândesc că din ceea ce declară Voronin în parlament se reţin doar înjurăturile şi vorbele rele la adresa colegilor-deputaţi. Poate asta e adevărata lui vocaţie?

 

Al vostru clarobscen, pârşoac, lupanart, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga