Tkaciuk îl sapă pe Voronin // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre individul care i-a cerut lui Voronin să demisioneze din postul de parteifuhrer und gauleiter spranger, din cauza că nu respectă democraţia de pliuş.

Unii spuneau că tipul a luat-o razna, căci nu se poate să-i ceri unui comunist să fie democrat liberal schimbist, e cum i-ai cere unui hoţ licenţiat să-şi declare veniturile de bază, iar unui neandertal – să-şi radă barba, fără să aibă garanţia că va arăta la fel de simpatic şi sexi. Discuţia pornise de la conflictul între başcanul găgăuzilor erişti şi juristul principal al Basarabiei moldave. Primul a spus că cel de-al doilea îşi deconectează capul şi gândeşte doar cu măduva spinării, iar cel de-al doilea a răspuns că primul este un păduche forestier liber profesionist şi un fost colonel al unei armate dispărute care se crede lingvist de sosiur. Ghimpu măcar are ce deconecta, dacă vrea deconectează, dacă nu vrea – utilizează în mod democratic, spuse Caltânăr. Aici interveni Sobcor, deviind discuţia spre stânga. Apropos, spuse el, imitându-l vizibil pe Levitan, fostul primar ot Suruceni, Valeriu Reniţă, el şi fost purtător de cuvânt al lui Vladimir Voronin, i-a trimis fostului său şef şi lider de partid o scrisoare deschisă în care îi cere să demisioneze consensual, fiindcă a scăpat puterea din mână şi dictează politica de cadre în partid, ducându-l la sapă de lemn. Nu moare calul când vor câinii, spuse moş Dumitru. „Pentru mine a fost stranie declaraţia lui Reniţă. Acest om este marca Tkaciuk, este omul lui Tkaciuk. Cei din PCRM ştiu asta. Mă întreb dacă nu e vorba despre o cursă? Nu cumva cineva încearcă să scape de Vladimir Voronin? Nu cumva i se dă de înţeles că trebuie să plece?”, perora Dodon pe unul dintre canalele TV. Termenul „canal” pentru TV e cât se poate de potrivit în acest caz, spuse Cozonac. Tkaciuk îl sapă pe Voronin! – strigă Colesovnazadov. „Cei pe care i-a încălzit Voronin la pieptu-i de oţel acum îi cer demisia. Noi suntem gata să examinăm propunerea lui Voronin de a adera la partidul nostru infirm. Experienţa sa ca politician poate fi utilă la această etapă”, perora în continuare acelaşi Dodon cu cap de bostan. Da’ mâine să-i daţi un picior în fund? – întrebă sanitara Vera. Voronin a creat partidul, el este în drept să-l omoare! – strigă Colesovnazadov, şi tot salonul căzu de acord pe jos. Numai de l-ar omorî mai repede, să nu se chinuiască mult, se tângui moş Dumitru.

 

Acuma stau şi mă gândesc că Voronin şi-a făcut-o cu mâna lui, a folosit prea des cuvântul democraţie, iar unii, naivi, infanterişti, l-au luat în serios.

 

Al vostru unterlinden, taclagium, grizut, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga