Titularii de patentă se pregătesc să iasă în stradă: „Nu ne jefuiți!”

Peste două mii de persoane, titulari de patentă din toată țara, se pregătesc să organizeze acțiuni de protest față de impozitelele și taxele mari pe care trebuie să le achite.

Oamenii spun că abia reușesc să-și acopere cheltuielile, în timp ce sunt chemați în judecată pentru a plăti datoriile acumulate de la asigurarea medicală pentru anii trecuți. „Deoarece nu am fost informați, acum avem datorii de peste 10 mii de lei pentru asigurarea medicală și suntem hărțuiți prin judecată. Nu ne jefuiți!”, spun aceştia. Deţinătorii de patentă cer o reducere de 75 la sută pentru asigurarea medicală și solicită Companiei Naționale pentru asigurări în medicină să-şi retragă cererile de chemare în judecată.

Reprezentanții Asociației Micului Business au anunțat că vor prezenta guvernului o listă cu propuneri pentru a îmbunătăți situația acestora.

„Ei trebuie să plătească, pe lângă toate taxele locale, taxa pentru patentă, asigurarea socială, taxa pentru asigurarea medicală. Toate acestea se ridică la peste o mie de lei pe lună. Cu ce rămân ei? Sperăm că se va ține cont de propunerile noastre, deși nu suntem siguri deoarece și anul trecut nu a fost un răspuns pozitiv”, a declarat președintele Asociației, Eugen Roșcovan.

Ultimul protest al deținătorilor de patentă a avut loc în 2009.

Jurnal.md

 

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)