Titlul La Liga e la Madrid!

Hegemonia Barcelonei în campionatul spaniol s-a încheiat miercuri seară, odată cu succesul Realului în faţa lui Bilbao (3-0). Cu două etape înainte de final, „albii” s-au distanţat la şapte puncte de marea rivală şi au câştigat matematic titlul. Primul după patru ani.

 E oficial. Realul e noua campioană a Spaniei. Echipa lui Mourinho s-a dovedit o nucă prea tare pentru viitoarea finalistă a Ligii Europa, în ciuda ostilităţii emanate de arena „San Mames” faţă de echipa madrilenă. Şi în ciuda unui penalty irosit în debut de Ronaldo (12), „galacticii” au rezolvat rapid soarta partidei şi a titlului din acest sezon, după reuşitele lui Higuain (16), Ozil (20) şi până la urmă Ronaldo (50). A mai rămas în joc trofeul de golgheter în Primera, unde, cu două etape înainte de final, Messi s-a distanţat la două goluri de Ronaldo (46 faţă de 44).

 32 de titluri de campioană are Realul în acest moment, cu cel câştigat în acest sezon.Barca are 21

Triplă Lionel Messi!

Lionel Messi avea 65 de reuşite în acest sezon, în toate competiţiile, fiind la doar două goluri de recordul european al lui Gerd Muller, care a marcat de 67 de ori într-un sezon. Miercuri, Messi a reuşit o triplă în confruntarea cu Malaga, de pe teren propriu (două dintre goluri înscrise din penalty) şi a depăşit performanţa neamţului. „Nu poţi opri timpul. Recordurile sunt făcute pentru a fi depăşite, nu pentru a fi eterne. Nu-mi pare deloc rău că Messi este cel care va bate recordul meu. Este o onoare. Dacă Messi va ajunge la 68 de goluri, eu voi fi printre primii care îl vor felicita”, a declarat Gerd Muller (66 de ani).

Aşa arată clasamentul celor mai prolifici marcatori din istorie:

Messi: 68 (Barcelona 11/12). Müller: 67 (Bayern 72/73). Pelé: 66 (Santos 1957/58). Deák: 66 (Szentlőrinci 45/46). Groot: 64 (Ajax 60/61).