Tiraspolul renunţă la ora de iarnă

Chişinăul şi Tiraspolul vor avea fusuri orare diferite timp de jumătate de an. La 30 octombrie, Republica Moldova va trece la ora de iarnă la fel ca şi ţările UE. Administraţia de la Tiraspol a optat pentru modelul Ucrainei şi al Federaţiei Ruse care au renunţat la această practică. Smirnov argumentează că ar evita efectele negative pe care le are trecerea la ora de iarnă asupra sănătăţii populaţiei. Mai nou, PCRM a solicitat ieri în cadrul şedinţei Parlamentului preluarea exemplului Tiraspolului pentru a nu crea diferenţe între populaţia de pe cele două maluri ale Nistrului.

Oazu Nantoi, analist politic, este de părerea că gestul liderului separatist Igor Smirnov este unul de dispreţ faţă de clasa politică şi societatea de la Chişinău: „Pentru ca Moldova să aibă viitor, comuniştii, în frunte cu Vladimir Voronin, trebuie să treacă la coşul de gunoi al istoriei”, a opinat analistul.

În opinia lui Valeriu Saharneanu, deputat PL, acţiunile administraţiei de la Tiraspol reprezintă mai degrabă un gest politic. „Rusia a renunţat la ora de iarnă şi deja se va distanţa de Europa cu două ore. Ucraina, la fel, urmează această cale. Regiunea transnistreană, aflată în subordinea ruşilor, desigur că se aliază la metropolă. Propunerea PCRM demonstrează încă o dată că sunt un partid extremist, un partid de expresie şovină. Vor să ne scoată de pe orbita europeană şi să ne treacă pe fusul orar de pe orbita răsăriteană. Se vrea o resetare a imperiului rus”, a mai spus deputatul.

Vadim Vasiliu

The following two tabs change content below.
Vadim Vasiliu

Vadim Vasiliu

Vadim Vasiliu

Ultimele articole de Vadim Vasiliu (vezi toate)