Tirajul ziarului „Cuvântul” din Rezina a fost sechestrat de Poliția locală

 

Poliția din Rezina a sechestrat joi, 10 mai, tirajul de vineri al  ziarului regional „Cuvântul” din Rezina. Un angajat al tipografiei transporta cu automobilul propriu tirajul ziarului, 3800 de exemplare, la Centrul Poștal Rezina, care urma să-l distribuie vineri dimineață la abonați, scrie anticoruptie.md.

Redactorul-șef al publicației „Cuvântul”, Tudor Iașcenco, care se află la Chișinău, a precizat că mașina angajatului tipografiei a fost transportată la Poliție, iar tirajul ziarului a fost sigilat pe motiv că șoferul nu ar fi avut foaie de parcurs. Tudor Iașcenco precizează că mașina este proprietatea angajatului, și nu a redacției, prin urmare, șoferul nu avea cum să aibă nevoie de foaie de parcurs.

Tirajul ziarului trebuia să fie transmis Poștei la ora 15.00 ca să fie distribuit vineri dimineața către cei 3800 de abonați din raioanele Rezina și Șoldănești.

Inspectoratul de Poliție Rezina a refuzat să dea informații cu privire la reținerea automobilului angajatului tipografiei și sechestrarea tirajului ziarului.

Echipa ziarului „Cuvântul” a realizat mai multe anchete, unele în colaborare cu Centrul de Investigații Jurnalistice, despre scheme de corupție și gestionare frauduloasă a banilor publici de către administrația raionului Rezina.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)