Tipii de la Pituşca, care beau vin lângă cadavrul bărbatului pe care l-au omorât, vor sta câte 30 de ani după gratii

Tinerii care şi-au omorât cu bestialitate un consătean au fost condamnaţi la câte 30 de ani de închisoare. Procurorii au demonstrat că, în martie curent, inculpaţii au consumat alcool cu victima în gospodăria ultimului din satul Pituşca, Călăraşi, după care s-au luat la ceartă cu stăpânul casei. Agresorii au luat la pumni victima, i-au aplicat lovituri cu un făraş şi un topor, în consecinţă, victima, în vârstă de 53 de ani, decedând pe loc, transmite procuratura.md.

Inculpaţii au fost condamnaţi pentru omor intenţionat săvârşit cu deosebită cruzime, la câte 30 ani de detenţie, în penitenciar de tip închis. Sentinţa este cu drept de atac conform prevederilor stabilite de lege.

Amintim că un bărbat de 53 de ani din Pituşca, Călăraşi, a fost ucis cu bestialitate de doi tineri de 24 şi 26 de ani din aceeaşi localitate. Poliţia presupunea că între ei s-ar fi iscat un conflict, după ce ar fi băut împreună. Alertaţi de câţiva săteni care au auzit ţipete din curtea gospodăriei, poliţiştii au venit şi au dat peste un tablou de groază. Unul dintre tinerii suspectaţi de omor era chiar lângă cadavru şi bea vin. „Au venit vecinii, au spus că îl bat acolo”. „Cine a sunat la Poliţie?” „Iniţial, eu, au venit nişte persoane la faţa locului, l-au depistat. Era un om liniştit, săritor la nevoie, angajat, au gospodărie îngrijită. Nu consuma des alcool, ocazional, poate”, spuneau sătenii.

„Am vrut să intru în ograda aceea la el, era pus zăvorul. Era numai sânge. Merg mai departe. M-am dus acasă. Ei au fost pe urmă la mine, am mâncat, am băut, ca la oameni. Când am auzit, nu-mi venea să cred. Nu am intrat în ograda aceea. Mă gândeam că taie vreo capră…”.

Potrivit poliţiei, cei doi tineri de 24 şi 26 de ani, ar fi băut împreună cu victima în curtea unuia dintre suspecţi.

Veronica Jacota, ofiţer de presă al Inspectoratului de Poliţie Călăraşi: „Bănuiţii i-au aplicat victimei mai multe lovituri cu mâinile şi cu picioare”. Nu se ştie totuşi ce i-ar fi determinat pe tineri să-l bată pe bărbatul de 53 de ani, pe care sătenii il descriu ca fiind liniştit.

„Ştiu că l-a ucis un coleg de-al meu de clasă, iar celălalt e venit aici. Din cate am înţeles, cu un făraş l-a ucis”. Bărbatul locuia singur de ceva timp, soţia şi cei doi fii ai săi sunt plecaţi peste hotare. Rudele lui nu-si explică cum s-a ajuns în aceasta situaţie.

Potrivit primarului din Pituşca, unul dintre tinerii suspectaţi de omor era scandalagiu. Ionila Lozovan, primar de Pituşca: „De vreo doi ani era mai des pe la poliţie şi plătea amenzi, amenzi. Cu cealaltă persoană am comunicat de două ori, dar nu mi s-au părut să facă ceva rău”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău