Tinerii tricolori, salvaţi de arbitru

Naţionala Under 21, antrenată de Sergiu Chirilov, a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul amical cu Georgia, care s-a disputat la Orhei. Micii tricolori au fost conduşi pe tabelă în două rânduri şi de fiecare dată au egalat din lovituri de la 11 metri, acordate de arbitrul moldovean Ghenadie Sidenco. Oaspeţii au rămas dezamăgiţi de prestaţia brigăzii de arbitri pentru că aceasta a prelungit meciul cu şase minute, timp în care elevii lui Chirilov au marcat golul egalizator din penalti (min. 90+5).

Meciul a avut două reprize diferite. În prima parte a meciului, jucătorii moldoveni au dominat, dar nu au reuşit să marcheze. Georgienii au profitat de faptul că Ioniţă&Co erau cu toată echipa în atac şi ne-au surprins pe contraatac, deschizând scorul în minutul 32. Andronic şi Madricenco ar fi putut egala până la pauză, dar şuturile lor au trecut puţin pe lângă poartă. În repriza secundă, a venit şi egalarea, după un penalti realizat de Gheorghe Andronic. Oaspeţii au revenit în avantaj în minutul 84, când Kobalia a înscris cu capul din opt metri.

Penalti acordat prea uşor

Pe final de meci, moldovenii au căutat egalarea, dar georgienii s-au retras cu tot efectivul în apărare şi au respins atacurile. După trei minute de prelungire, antrenorul oaspeţilor îi cerea insistent lui Sidenco să fluiere finalul meciului, dar acesta şi-a văzut de treabă şi, în minutul 95, a acordat uşor un penalti pentru Moldova. Antrenorul georgienilor a intrat în teren şi a protestat, dar Constantin Madricenco a transformat lovitura de la 11 metri.

„Fără cadouri în meciurile oficiale”

Antrenorul georgienilor, Otar Gabelia, alături de jucătorii săi l-au încolţit la finalul meciului pe arbitrul întâlnirii, acuzându-l că le-a furat victoria. „Îi mulţumesc FMF pentru organizare şi ospitalitate, însă acest arbitru a stricat meciul. Până la urmă, e un meci amical şi nu moare nimeni, însă îmi pare rău de această echipă a Moldovei. În meciurile oficiale, care încep în septembrie, nu vor avea parte de astfel de cadouri din partea arbitrilor”, a tunat Gabelia.

Chirilov a văzut 11 metri  

Selecţionerul naţionalei de tineret nu a părut deloc afectat de faptul că arbitrul a prelungit meciul cu şase minute şi că echipa sa a marcat dintr-un penalti controversat. „Noi am dominat meciul şi ne-am creat ocazii, dar ei au fost cei care au marcat. Pentru mine e important că echipa a reuşit să revină de fiecare dată atunci când era condusă pe tabela de marcaj. Asta dă dovadă că avem forţă şi am luptat până la urmă. Nu contează pentru mine că am marcat golul egalizator în ultimele secunde şi din penalti. În opinia mea a fost lovitură de la 11 metri”, a spus Chirilov.

Naţionala U 21 a Moldovei va întâlni pe 1 septembrie, pe teren propriu, naţionala similară a Portugaliei, într-un meci contând pentru preliminariile Campionatului European 2011-2013.

(V.H.)