Tinerii Moldovei întâmpinaţi cu pâine şi sare

tinerii moldoveiMarşul tinerilor însufleţiţi de ideea unirii Basarabiei cu Patria-Mamă, Marşul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, a ajuns acum câteva ore la Sadova. Aici, tinerii au făcut un popas pentru a prânzi într-o poiană la marginea satului şi pentru a se odihni după cele câteva zeci de kilometri pe care le-au parcurs astăzi. Pe la ora 17.00 îşi vor continua marşul spre Călăraşi, unde vor înnopta şi vor lua cina la Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din oraş.

„Suntem întâmpinaţi cu pâine şi sare de către primarii localităţilor prin care trecem”, îmi spune Anatol Ursu, unul dintre liderii mişcării unioniste a tinerilor basarabeni, care au pornit în acest marş cu intenţia să unească cele două maluri ale Prutului printr-un simbolic Pod de Flori la Prut, după care să pornească spre capitala României, ca să ceară politicienilor de la Bucureşti să înfăptuiască cât mai degrabă Unirea.

„Tinerii sunt destul de înflăcăraţi, chiar dacă e vreme caniculară”, mai spune Anatol, precizând că singura problemă cu care se confruntă persoanele ce mărşăluiesc spre vamă sunt bătăturile la tălpi, fiindcă unii aventurieri s-au pornit în încălţăminte nepotrivită pentru drum lung. Pentru asigurarea securităţii tinerilor, coloana este însoţită de către o ambulanţă şi de câteva echipaje de poliţie.

De la Chişinău, în fiecare dimineaţă, la ora 7.00, din faţa Teatrului de Operă şi Balet, doritorii de a însoţi coloana unionistă au la dispoziţie transport gratis până la destinaţie. La vama de la Ungheni, acolo unde se va înfăptui unirea celor două maluri pe Podul de Flori, sunt aşteptaţi români de pe ambele maluri ale Prutului. La Iaşi, îmi spun organizatorii, au loc pregătiri ample pentru acest eveniment. Mai multe autocare cu entuziaşti unionişti vor porni sâmbătă de la Iaşi spre hotar, unde, după podul de flori, vor însoţi coloana românilor porniţi de la Chişinău pe jos, înapoi spre Iaşi, de unde vor urca într-un tren care îi va duce la Bucureşti.

Amintim că marşul Tinerilor Moldovei a pornit duminică, 5 iulie 2015, din centrul Chişinăului, după Marea Adunare Naţională organizată de către Blocul Unităţii Naţionale. La început, coloana număra circa o mie de persoane, acum deplasarea în marş spre Prut este continuată de aproximativ 270 de tineri.

The following two tabs change content below.
Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Ultimele articole de Nadea Roşcovanu (vezi toate)