Theodor Rădulescu nu-şi recunoaşte tatăl

Theodor Rădulescu, fondatorul şi conducătorul show-baletului „Theodor”, nu vorbeşte cu tatăl său, artistul Gică Rădulescu de mai bine de şase ani. Relaţia tată–fiu s-a răcit din caza banilor. Gică Rădulescu a împrumutat de la fiul său 4500 de dolari pentru a putea merge la un festival european.
Se simte jignit
„Nu vreau să zic nimic de rău la adresa lui, şi-a luat, pur şi simplu, nasul la purtare, numai Dumnezeu ştie de ce a procedat aşa. Când am fost la un festivalul european, am împrumutat de la el 4500 de dolari. Opt ani în urmă, el a acordat un interviu  revistei „Magazin”. Fiica mea, sora lui Theodor, care învăţa pe atunci la universitate, a răsfoit revista şi mi-a arătat ce frumos vorbeşte feciorul meu despre mine. Şi la emisiunea Rodicăi Ciorănică m-a vorbit de „bine”. Îmi este ruşine să spun cum m-a numit. Sunt cuvinte dure. Şi-a bătut joc de mine. Şi prietenii mei de scenă m-au sunat şi m-au întrebat ce se întâmplă cu Teo.
Aş vrea să mai revăd o dată acea emisiune, să mai citesc o dată revista”, ne-a declarat îndurerat tatăl coregrafului.
Află din presă ce face fiul său
În cei şase ani de când nu a mai dat pe la părinţi, doar anul trecut, conducătorul baletului „Theodor” a mers la tatăl său să-şi ia mai multe lăzi cu cărţi. Văzându-l, Gică Rădulescu a rămas fără cuvinte. Teo a intrat liniştit în casă de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Nu a zăbovit foarte mult, şi-a luat cărţile şi dus a fost, nu a schimbat nici măcar câteva cuvinte cu familia sa. „De şase ani, nu i-am văzut ochii lui albaştri. Niciodată nu l-am bătut, nu am vorbit urât cu el. Atât de tare îmi este dor de el, îl iubesc foarte mult. Am citit prin reviste că locuieşte la Ciocana, nu ştiu unde este casa lui. Ştiu că a avut o operaţie la gât. M-am interesat să văd cum se simte, am apelat la foarte mulţi prieteni. Unii dintre ei mi-au spus că Teo le-a interzis să-mi dea numărul lui de telefon. Mă doare sufletul, numai din presă aflu ce mai face fiul meu. Este un băiat tare harnic şi deştept, a învăţat foarte bine la şcoală. Ştiu că şi-a deschis şcoli de dansuri. Tot cineva mi-a spus că s-a certat şi cu sponsorii, care l-au ajutat să se ridice de jos. Din 2001, relaţia noastră a început să se răcească, s-a distanţat de mine şi de familie”, ne povesteşte Gică Rădulescu.
Pentru a-i înapoia banii, i-a propus să-şi vândă casa
Din banii pe care i-a câştigat din muzică, artistul a ţinut neapărat să-şi ridice o casă în Chişinău. Iar într-o bună zi, fiul său i-a propus să o vândă pentru a-i înapoia cei 4500 de dolari. Cu restul banilor, să-şi cumpere un apartament. „L-am întrebat dacă este întreg la minte. Nu pot să-mi vând casa. Până la 40 de ani am stat în chirie. Am visat la această casă, am ridicat-o din munca mea. Trăiesc din cântec, este unica mea sursă de venit. Tu, Teodor Rădulescu, ai rămas la acei bani, ţi-i întorc, puiuţule. Voi spune la toată Moldova că ţi-am întors banii. O să-ţi dau mai mult. Când eram la un pas de moarte, numai soţia a fost lângă mine. Nu vreau nimic de la el, îl iubesc foarte mult, îi doresc multă sănătate. Dacă aş avea de la cine să împrumut 4500 de dolari să-i dau fiului, mă gândesc că, poate, va vorbi cu mine. Dar nimeni nu poate să mă ajute. Aceasta este soarta unui artist. Nu vreau să-l vorbesc de rău, dar mă doare sufletul şi inima. Dacă zice că nu-i sunt tată, atunci aşa să fie. A ales această cale”, mai spune Gică Rădulescu.
„Sunt răni adânci despre care nu pot să vorbesc”
Contactat de „apropo”, conducătorul show-baletului „Theodor” a rămas stupefiat când a auzit despre Gică Rădulescu, tatăl său. Nu a dorit să comenteze acuzaţiile care i se aduc de cel care l-a crescut. A preferat să tacă, profund afectat de această situaţie. Totuşi, ne-a spus ceva. „Nu mă interesează ce a zis tata, nu sunt supărat pe el, sunt nişte răni adânci despre care nu vreau să vorbesc. Nu pot pune o viaţă într-o cutie de chibrituri. Sunt foarte multe motive care au adus la această situaţie. Să fi fost măcar banii mei. Sunt foarte puţine persoane cărora le-aş spune despre această situaţie”, ne-a mărturisit Theodor Rădulescu. După felul în care ne-a vorbit, este clar că cel care conduce o redutabilă şcoală de dans în R. Moldova este rănit şi că, deocamdată, nu este pregătit să discute despre acest subiect.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)