The Economist: Unii experţi prognozează o depreciere de 20% a lirei sterline

cameron

Principalul obiectiv al premierului David Cameron va fi să calmeze pieţele şi investitorii. În Asia, pieţele au reacţionat deja. Lira sterlină a căzut cu 9% faţă de dolar şi cu 13% faţă de yenul japonez. Bursa japoneză s-a prăbuşi de asemenea cu aproximativ 8%. Unii experţi avertizează că lira sterlină ar putea să se deprecieze cu până la 20%. Ministrul de Finanţe al Marii Britanii, George Osborne, trebuie să decidă acum un „buget de urgenţă”, după cum a promis înainte de referendum, scrie economist.com.

Șeful executivului britanic a anunțat că guvernul se va reuni luni, iar guvernatorul Băncii Angliei va face o declarație cu privire la măsurile pe care urmează să le ia. Cameron a spus că va da asigurări piețelor și investitorilor că economia britanică este „fundamental puternică”.

David Cameron i-a asigurat pe britanicii care trăiesc în Europa și pe europenii care trăiesc în Marea Britanie că nu va exista o schimbare imediată. Premierul britanic a anunțat că va participa la summitul Consiliului European de săptămâna viitoare.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău