Testarea calităţii şi a sănătăţii

Compania „R-Biopharm”, lider pe piaţa internaţională la producerea reactivelor pentru diagnostic de laborator, acum la Chişinau

Gata cu tehnologiile învechite de testare a calităţii produselor alimentare şi diagnosticarea maladiilor alergice la om! Compania germană „R-Biopharm” pune la dispoziţia laboratoarelor medicale din toate colţurile lumii reactive şi prezintă tehnici moderne de diagnostic – acum şi în R. Moldova. Reprezentanţi din toate ţările CSI au participat la un seminar specializat, organizat de compania „Imunotehnomed” în cadrul căruia au făcut schimb de experienţe şi au prezentat eficacitatea produselor „R-Biopharm” la ei în ţară. În prezent, compania „R-Biopharm” este lider pe piaţa mondială în producerea de reactive. „Activăm de mai bine de 20 de ani şi suntem mândri că am reuşit să ne menţinem pe poziţii şi să nu avem concurenţi pe piaţa globală în ceea ce priveşte producerea de reactive şi implementarea unor tehnologii inovatoare de diagnostic al maladiilor alergice şi bolilor tractului intestinal”, a declarat în cadrul seminarului Jens Uwe Wunsch, director internaţional R-Biopharm Germany.

Diagnostic indispensabil

În contextul R. Moldova tehnologiile de diagnostic propuse de compania „R-Biopharm” pentru verificarea calităţii produselor alimentare au o importanţă deosebită.

„Controlul calităţii produselor alimentare este indispensabil, iar metodele de testare în fiecare ţară ar trebui să fie unice, astfel încât produsele menite pentru export să treacă expertiza de laborator în ţara importatoare. Să ne amintim ce a păţit R. Moldova cu vinurile şi mierea. A fost un scandal acum 2-3 ani, când o partidă de 80 de tone de miere au fost întoarsă în ţară. Motivul este că mierea nu a trecut controlul la reziduurile antibiotice, fiindcă R. Moldova nu dispunea de tehnologiile de laborator respective”, a menţionat Sergiu Raţă, director general al companiei „Imunotehnomed”.

Compania „R-Biopharm” dispune de o serie de reactive şi tehnici de testare a securităţii produselor alimentare, inclusiv a vinurilor. Un alt segment pe care se axează activitatea companiei germane este producerea reactivelor pentru diagnostic de laborator al maladiilor alergice şi bolilor intestinale. Cel puţin 10 % din populaţia de pe glob suferă de diferite forme de alergii. Graţie reactivelor şi tehnicilor de laborator inventate de compania „R-Biopharm” a devenit mult mai uşoară şi mai rapidă depistarea alergenului, substanţa care provoacă reacţia alergică la om.

Tehnici inovatoare

„Cel mai complicat e să găseşti alergenul. Metoda veche, utilizată acum 40 de ani în laboratoarele medicale din R. Moldova, presupune aplicarea unei doze mici de alergen pe o leziune mică făcută pe braţul pacientului. Sunt nişte tehnici depăşite, care uneori se pot solda şi cu şoc anafilactic la om”, a spus Sergiu Raţă.

Compania „R-Biopharm” a inventat o serie de reactive care permit diagnosticarea bolilor alergice la om, fără provocarea unor incomodităţi – e suficient să daţi o analiză de sânge. Pe moment în R. Moldova o asemenea diagnosticare inofensivă poate fi făcută doar la centrul medical Medexpert.

Preparatele diagnostice noi prezentate în cadrul seminarului de profesionişti din Germania au fost apreciate la nivel înalt de reprezentanţii medicinei de laborator veniţi din Rusia, Ucraina, Letonia, Mongolia şi alte ţări CSI.

„Colaborăm cu „Biopharm”-ul de 12 ani. Suntem firi conservatoare şi dacă ne-am deprins cu un produs considerăm că nimic mai bun nu vom găsi. Pentru ca un medic să spună de ce maladie suferă un om trebuie să facă un diagnostic al pacientului. Datorită reactivelor şi tehnologiilor „R-Biopharm”, medicul poate să creadă sută la sută în rezultatele analizelor făcute. În primul rând, este calitatea, în plus, este foarte uşor şi comod să lucrezi cu aceste reactive. De asemenea, preţul produselor „R-Biopharm” este rezonabil”, a subliniat Ilona Pildere, reprezentant al Companiei „American Baltic Technology”.

Compania germană „R-Biopharm” are un portofoliu de peste 100 de produse care acoperă mai mult de 50 de arii terapeutice.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)