„Teroristul” dezaxat

CAZ EXCEPŢIONAL // Catastrofă aeriană evitată in extremis

Un tânăr cu vârsta de 29 de ani din Republica Moldova a creat panică la bordul unui avion al companiei ”Air Moldova” de pe ruta Madrid-Lisabona-Chişinău în dimineaţa zilei de duminică, cu puţin timp înainte ca avionul să aterizeze pe pista aeroportului internaţional din Chişinău. Ţipete, urlete, obiecte aruncate şi contorsionări violente ale corpului au băgat frica în cei 94 de pasageri în timp ce se aflau la o înălţime de 11 mii de metri în aer. Agresorul s-a dovedit a fi o persoană care lucrează de mai mulţi ani în Portugalia împreună cu familia. Soţia sa se întorsese ceva mai devreme acasă.

Dezechilibrat mintal

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Interne, în timpul zborului tânărul s-a plâns de unele probleme familiale. La un moment dat, a început a ţipa şi a se manifesta agresiv. A deteriorat fotoliul, măsuţa, a început să arunce cu obiectele pe care le avea la îndemână în stewardese, iar căpitanul echipajului, în timp ce încerca să-l calmeze, s-a ales cu un pumn în faţă.

Catastrofa aeriană a fost evitată in extremis graţie pasagerilor care au reuşit să-l imobilizeze pe agresor.

Membrii echipajului au transmis semnalul de alarmă turnului de control al Aeroportului Internaţional Chişinău şi, la aterizare, bărbatul a fost întâmpinat de medici şi poliţişti. Rudele care au venit să-l întâmpine au refuzat să discute cu jurnaliştii. Potrivit membrilor echipajului, bărbatul nu întrebuinţase în timpul zborului băuturi alcoolice. Pe marginea cazului a fost iniţiată o cauză penală pentru huliganism. Prima consultaţie medicală a stabilit însă că bărbatul este dezechilibrat mintal. El a fost internat la spitalul de boli psihiatrice din Costiujeni.

The following two tabs change content below.
Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu