VIDEO // Teroriştii ucid deja în biserici. În Franţa, atacatorii au martirizat un preot într-un locaş

Doi terorişti au intrat astăzi dimineaţă, 26 iulie, într-o biserică din Sainte-Etienne-du-Rouvray (Seine-Marinime), Franţa, şi au luat cinci ostatici. În timpul acestui atac, a fost omorât un preot şi rănit un enoriaş. Atacatorii au fost omorâţi de poliţişti. O persoană a fost arestată în acest caz, transmite lefigaro.fr.

Doi terorişti au intrat astăzi dimineaţă într-o biserică romano-catolică din Sainte-Etienne-du-Rouvray, Franţa, şi au luat ostatici cinci persoane, preotul, două măicute şi câţiva enoriaşi. Părintele Jacques Hamel, 84 de ani, pastorul comunităţii, a fost omorât primul (i-au tăiat gâtul). Apoi, un alt ostatic, care se zbate acum între viaţă şi moarte.

O enoriaşă care a reuşit să scape ca să anunţe poliţia a relatat pentru „Le Figaro” începutul atacului: „Au intrat brusc. Au ocupat tot spaţiul. Vorbeau în arabă. Am văzut un cuţit. Am plecat în momentul în care au început să-l agreseze pe părintele Jacques. Nu ştiu ce au făcut după aceea, pentru că am plecat”.

„A fost vărsat sânge nevinovat în casa Domnului”, a spus Vaticanul, şocat de cele întâmplate. Când au ieşit pe poarta bisericii Sfântul Ştefan, poliţiştii francezi nu au stat pe gânduri, i-au omorât pe cei doi terorişti.

Nu a fost făcut public profilul teroristului arestat în acest caz. Organizaţia djihadistă „Statul Islamic” a revendicat acest atac, afirmând că teroriştii ucişi de poliţie, erau doi din „ostaşii” săi.

The following two tabs change content below.

Jurnal de Chișinău

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)