VIDEO // Teroriştii ucid deja în biserici. În Franţa, atacatorii au martirizat un preot într-un locaş

Doi terorişti au intrat astăzi dimineaţă, 26 iulie, într-o biserică din Sainte-Etienne-du-Rouvray (Seine-Marinime), Franţa, şi au luat cinci ostatici. În timpul acestui atac, a fost omorât un preot şi rănit un enoriaş. Atacatorii au fost omorâţi de poliţişti. O persoană a fost arestată în acest caz, transmite lefigaro.fr.

Doi terorişti au intrat astăzi dimineaţă într-o biserică romano-catolică din Sainte-Etienne-du-Rouvray, Franţa, şi au luat ostatici cinci persoane, preotul, două măicute şi câţiva enoriaşi. Părintele Jacques Hamel, 84 de ani, pastorul comunităţii, a fost omorât primul (i-au tăiat gâtul). Apoi, un alt ostatic, care se zbate acum între viaţă şi moarte.

O enoriaşă care a reuşit să scape ca să anunţe poliţia a relatat pentru „Le Figaro” începutul atacului: „Au intrat brusc. Au ocupat tot spaţiul. Vorbeau în arabă. Am văzut un cuţit. Am plecat în momentul în care au început să-l agreseze pe părintele Jacques. Nu ştiu ce au făcut după aceea, pentru că am plecat”.

„A fost vărsat sânge nevinovat în casa Domnului”, a spus Vaticanul, şocat de cele întâmplate. Când au ieşit pe poarta bisericii Sfântul Ştefan, poliţiştii francezi nu au stat pe gânduri, i-au omorât pe cei doi terorişti.

Nu a fost făcut public profilul teroristului arestat în acest caz. Organizaţia djihadistă „Statul Islamic” a revendicat acest atac, afirmând că teroriştii ucişi de poliţie, erau doi din „ostaşii” săi.