Tensiune la FC Sheriff înainte de duelul cu AZ

EUROPA LEAGUE // FC Sheriff, la mâna celor de la BATE

Liderul Diviziei Naţionale la fotbal, FC Sheriff, a clacat în ultima etapă de campionat, 0-0 cu nou-promovata FC Costuleni, şi a coborât pe locul patru în clasament. Tiraspolenilor nici prin gând nu le trecea că vor pierde puncte de la „echipa din sat”, gândindu-se la meciul de joi cu AZ   Alkmaar, o partidă crucială pentru a mai spera la primăvara europeană.

Ca de obicei, campionii au pus o presiune imensă pe poarta adversă, dar portarul gazdelor a fost la înălţime. Acesta a parat şuturile lui Erokin şi Nadson, iar în repriza secundă – o lovitură de la 11 metri executată de brazilianul Franca. Cei de la Costuleni nu au mai contat în atac în repriza secundă, preferând să apere rezultatul de 0-0. Astfel, în urma acestui rezultat, FC Costuleni a reuşit să le „fure” patru puncte campionilor. În tur, pe arena „Sheriff”, elevii lui Igor Ursachi au jucat la egalitate, scor 1-1.

Sosniţki, dezamăgit de rezultat

Antrenorul FC Sheriff, Andrei Sosniţki, era foarte supărat după meci, echipa sa a coborât pe locul patru în clasament. „Sunt dezamăgit de rezultat. Pentru a câştiga, trebuie să înscrii. Am avut şanse de a marca, eram obligaţi să o facem. Poate nu avem suficientă măiestrie în joc, poate nu avem noroc. Nu ştiu ce să cred”, a spus Sosniţki.

Nadson, pesimist înainte de meciul cu AZ

Brazilianul Jose Nadson nu-şi poate explica cum echipa sa a putut pierde două puncte în meciul cu FC Costuleni. „Este dureros acest rezultat, mai ales că adversarii noştri direcţi în lupta pentru primul loc au câştigat. Am avut ocazii de a marca, dar nu am reuşit. În meciul din Europa League, ne vom strădui să facem tot posibilul ca să învingem”, a precizat Nadson.

Brazilianul a fost completat de atacantul sârb Vladimir Volkov. „Pe teren a fost o singură echipă – FC Sheriff. Adversarul nostru nu a jucat fotbal, s-a străduit să strice meciul. S-au apărat cu toată echipa. De asemenea, au avut noroc de portar. Acesta a apărat un penalty şi şi-a salvat echipa la alte două trei ocazii ale noastre. Ei şi-au îndeplinit obiectivul, iar noi nu”, a conchis acesta.

FC Sheriff, la mâna celor de la BATE

Meciul dintre FC Sheriff şi AZ Alkmaar va avea loc pe 2 decembrie, începând cu ora 22.05. Pentru a mai spera la calificare în primăvara europeană, „viespile” trebuie să învingă AZ, iar Dinamo Kiev să nu câştige cu lidera grupei BATE Borisov.

În celelalte meciuri ale etapei s-au înregistrat următoarele rezultate: FC Găgăuzia – Academia UTM 0-3, FC Dacia – FC Dinamo 5-0, FC Nistru – FC Rapid 0-4, FC Olimpia – Sf. Gheorghe 4-1, Iskra – FC Milsami 0-1 şi FC Tiraspol – FC Zimbru 0-2.

Pe primul loc în clasament se clasează FC Milsami – 41 puncte (dar are cu un meci mai mult disputat), FC Dacia – 39, FC Olimpia – 38, FC Sheriff – 37, Iskra – 36, FC Zimbru – 30.

Penultima etapă din acest an se va juca la 4 decembrie.

Vitalie Hadei