Tatiana Țîbuleac a câștigat Premiului Uniunii Europene pentru Literatură 2019

Romanul „Grădina de sticlă” de Tatiana Țîbuleac, apărut la Editura Cartier în 2018, a luat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură (EUPL) 2019.

Premiul Uniunii Europene pentru Literatură se acordă anual, începând din anul 2009, tinerilor scriitori contemporani din literaturile emergente. Premiul este în valoare de 5000 de euro.

Anul acesta, țările participante pentru premiu au fost: Austria, Finlanda, Franţa, Georgia, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Ucraina şi Marea Britanie.

Tatiana Țîbuleac s-a născut la 15 octombrie 1978 în Chișinău, Republica Moldova. Absolventă a Liceului „Iulia Hasdeu” din Chișinău, licențiată a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM. Debut editorial cu „Fabule moderne”, Editura „Urma Ta”, Chișinău, 2014; ediția a II-a, Editura „Libris Editorial”, Brașov, 2016. Cea de-a doua carte, „Vara în care mama a avut ochii verzi”, Cartier, 2017, este distinsă cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (2017), Premiul revistei Observator cultural și Premiul Observator Lyceum (2018).

„Grădina de sticlă” este al doilea roman al Tatianei Țîbuleac, apărut deja în două ediții, într-un tiraj total de 8000 de exemplare.

Felicitări, Tatiana Țîbuleac!