Tatăl celei de-a patra victimă în cazul „La soacra”: „Rămânem cu durerea noastră”

Nicoleta Gladiuc

Sâmbătă seara, la ora 18.15, s-a stins din viaţă şi cea de-a treia femeie care se afla la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Este vorba de Nicoleta Gladiuc în vârstă de 25 de ani, originară din localitatea Ochiul Alb, raionul Drochia. „Nu ştiam că a murit. Ginerele a sunat duminică, 31 ianuarie, să ştie starea în care se află Nicoleta şi i-au spus că a murit sâmbătă, pe 30 ianuarie la ora 18.15 minute”, a spus pentru JURNAL de Chişinău tatăl tinerei, Mihail Şterbate.

Amintim că după explozia de la cafeneaua „La Soacra” au decedat deja patru persoane: cele trei femei de la Bucureşti – două în vârstă de 25 de ani şi una de 36 de ani, şi un bărbat în vârstă de 63 de ani din Chişinău. În urma lor au rămas orfani de mamă patru minori cu vârsta cuprinsă între 3 şi 14 ani.

Cazul se investighează. Primăria Municipiului Chişinău a dat familiilor victimelor câte 20 de mii de lei de fiecare. Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei anunţă că cele 17 persoane care au avut de suferit în urma deflagraţiei de la Piaţa Centrală vor primi ajutoare financiare, valoarea acestora variind între 15 şi 25 de mii de lei, în funcţie de gravitatea cazului.

Tatăl Nicoletei Gladiuc, Mihail Şterbate, ne-a spus că fiica sa lucra în localul „La Soacra” în calitate de bucătar din luna august 2015 şi nu avea document de bucătar. Acolo lucra şi viitorul ei soţ, Andrei Arapan (31 de ani), locuitor al satului Ciorescu, mun. Chişinău, în calitate de furnizor şi hamal. „El aducea marfa, o descărca. S-au întâlnit la Moscova, unde au lucrat şi au adunat bani. Adunau bani de nuntă…”, a mărturisit bărbatul.

Mama fetei, Violeta Şterbate, ne-a spus că fata ei era angajată ilegal, fără poliţă, fără niciun document, din luna august 2015.
Potrivit părinţilor Nicoleta avea arsuri pe 45-50% din suprafaţa corpului. Ei consideră că autorităţile publice locale şi agentul economic respectiv trebuie să răspundă în faţa legii.

Vineri, 29 ianuarie 2016, Andrei Arapan a fost externat de la Centrul Republican de Leziuni Termice. Tânărul ne-a spus că faţa sa nu mai este bandajată şi, deşi are ceva cicatrice pe faţă, e deja în afara oricărui pericol. „Mâinile îmi sunt afectate, dar vor trece”, a mărturisit el pentru JURNAL. De la Andrei am mai aflat că lucra în calitate de hamal şi furnizor la cafeneaua „La Soacra” din luna noiembrie 2015. „Eram angajat ilegal, ca şi alţi vreo 13-15 angajaţi, care lucrau pe schimburi. Doar două femei erau angajate legal: o bucătăreasă şi o vânzătoare. Eu şi Nicoleta lucram ilegal şi nu aveam poliţă de asigurare medicală obligatorie”, ne-a spus el.

Explozia de la cafeneaua „La Soacra” s-a produs din cauza unei butelii de gaz. Au avut de suferit 17 persoane, dintre care 14 au fost spitalizate. Patru persoane au decedat.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă spunea într-o şedinţă la primărie că întreaga vină pentru deflagraţia din 9 ianuarie 2016 o poartă agentul economic.

Administratorii localului se află în arest.

The following two tabs change content below.
Victoria Popa

Victoria Popa

Victoria Popa

Ultimele articole de Victoria Popa (vezi toate)