Tatăl a doi copii victime a exploziei de „La Soacra”: „Copiii noştri nu mai sunt, dar Alina Iarîn se plimbă prin piaţă şi face cumpărături”

După mai multe procese de judecată, prima sentință în acest caz a fost pronunțată în mai 2016. Administratoarea localului, Alina Iarîn, a fost găsită vinovată de încălcarea regulilor de securitate și protecție a muncii. Ea a fost condamnată la patru ani și o lună de închisoare cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip deschis.

Instanţa l-a condamnat recent pe cel de-al doilea administrator al localului, Andrei Iarîn, și pe funcționarul Sergiu Popel la câte șase ani de închisoare. Acesta din urmă, şef al Detaşamentului de Salvatori şi Pompieri Centru, a luat mită 1.000 de lei pentru a ascunde ilegalităţile din cafenea. Victimele exploziei şi acuzarea sunt nemulţumite de hotărârea judecătorilor.

„Copiii noştri nu mai sunt, dar Alina Iarîn se plimbă prin piaţă şi face cumpărături. Asta se numeşte arest la domiciliu. Cum au putut instanţele de judecată să le dea o asemenea pedeapsă după ce au murit patru oameni. Au rămas copii orfani. Patru ani de puşcărie pentru patru morţi. Iese că un an de închisoare este comparat cu viaţa unui om. Fata mea este în mormânt. Nepotul meu, de patru ani, creşte fără mamă”, este mărturisirea lui Eugen Oprea, tatăl a două victime în cazul „La Soacra”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău