Ţările din Golf denunţă „ingerinţe flagrante” ale Iranului // Lumi paralele

Monarhiile arabe din Golf au denunţat, în noaptea de duminică spre luni, „ingerinţele flagrante” ale Iranului în regiune, acuzând Teheranul că acţionează pentru a le destabiliza ţările.

Într-un comunicat, de la finalul unei reuniuni extraordinare a miniştrilor lor de Externe, cele şase ţări din cadrul Consiliului de Cooperare din Golf (CCG), şi anume Arabia Suadită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite (EAU), Oman, Qatar şi Kuwait, şi-au exprimat „profunda îngrijorare faţă de continuarea ingerinţelor iraniene” în regiune.

Acestea au acuzat Teheranul că „plănuieşte comploturi, vizând securitatea naţională” a ţărilor din cadrul Consiliului, că „seamănă revoltă şi disensiuni confesionale între cetăţenii lor” şi că „aduce atingere suveranităţii” statelor din acest grup regional.

Reuniunea Consiliului intervine după ce mai mulţi membri din cadrul acestuia au exprimat poziţii dure împotriva Teheranului, acuzat că întreţine o reţea de spionaj în Kuwait şi de susţinerea mişcărilor de contestare şiite în Bahrain, unde, la putere, se află dinastia sunnită al-Khalifa. (mediafax.ro)

 

The following two tabs change content below.