Tanti Ludmila: „Trec prin cele mai groaznice clipe din viaţa mea…”

balan3

Boris Vasiliev

Mereu puternică şi cu zâmbetul pe buze, Tanti Ludmila trece acum prin momente cumplite. Tatăl ei, cunoscutul activist Boris Vasiliev, s-a stins din viaţă. Anunţul a fost făcut de vedeta tv. „Astăzi (n.r. – 24 octombrie) s-a stins din viaţă TATĂL MEU… Trec prin cele mai groaznice clipe din viaţa mea… Vă mulţumesc, dragi prieteni, că-mi sunteţi alături…”, se arată în mesajul postat de Tanti Ludmila, potrivit apropomagazin.ro.

balan2

Mesajul Ludmilei Bălan către tatăl său publicat pe Facebook: “1 Mai, 1964… Scumpul meu TATĂ, aveai aici doar 32 de ani… Tu nu ai avut copilărie, dar ai făcut totul ca eu să mă simt cel mai iubit şi cel mai fericit copil din lume… Am fost, sunt şi voi ramane Liudica ta… Te iubesc…”

În urmă cu trei ani, Boris Vasiliev a lansat cartea în care dezvăluie suferinţele familiei sale. Bunicul lui Dan Bălan şi-a petrecut copilăria în chinuri groaznice, iar în memoria calvarului şi în speranţa că va transmite adevărul urmaşilor săi, a scris timp de opt ani, o carte-document, „Stalin mi-a furat copilăria”.

balan1„Tatăl meu, în sfârşit, şi-a realizat visul de-o viaţă, scriind această carte”, ne spunea atunci Ludmila Bălan. „Este o carte scrisă de un martor al acelor timpuri care a fost deportat de două ori şi de fiecare dată a reuşit să fugă şi să se întoarcă acasă. Această carte trebuie să ajungă în biblioteci pentru ca tânăra generaţie să cunoască ce s-a întâmplat cu adevărat”, ne mărturisea bunicul lui Dan Bălan. Acum patru ani, într-un interviu pentru APROPO, Boris Vasiliev, a declarat că lucrarea sa este o comoară educativă şi documentată şi că tot ce a redat în ea este confirmat prin documente. „Am reuşit să scot din ghearele comuniştilor dosare cu evenimentele reale pe care le-am trăit”, ne povestea el, precizând că circa 80 de mareşali şi generali au participat la nimicirea şi umilirea familiilor din Basarabia.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)