Tanti Ludmila: „Tatăl meu şi-a realizat visul!”

Ludmila Balan, alias „Tanti Ludmila”, este în culmea fericirii! Tatăl său, Boris Vasiliev, a lansat zilele acestea cartea în care arată suferinţele familiei sale. Bunicul lui Dan Balan şi-a petrecut copilăria în chinuri groaznice şi pentru a perpetua în memoria colectivă calvarul crimelor sovietice a scris timp de opt ani o carte-document, „Stalin mi-a furat copilăria”.

Tatăl meu, în sfârşit, şi-a realizat visul de-o viaţă, scriind această carte”, a scris Ludmila Balan pe pagina sa de Facebook. Boris Vasiliev i-a dăruit şi premierului Vlad Filat lucrarea sa. „Este o carte scrisă de un martor al acelor timpuri care a fost deportat de două ori şi de fiecare dată a reuşit să fugă şi să se întoarcă acasă. Această carte trebuie să ajungă în biblioteci ca tânăra generaţie să ştie ce s-a întâmplat cu adevărat”, i-a spus prim-ministrului bunicul lui Dan Balan.

Acum un an, în cadrul unui interviu pentru APROPO, Boris Vasiliev a declarat că lucrarea sa este documentată. „Am reuşit să scot din ghiarele comuniştilor dosare despre evenimentele reale pe care le-am trăit”, adaugă el, precizând că circa 80 de mareşali şi generali au participat la nimicirea şi umilirea familiilor din Basarabia.

Lena Negru