Tanti Ludmila: „Tatăl meu şi-a realizat visul!”

Ludmila Balan, alias „Tanti Ludmila”, este în culmea fericirii! Tatăl său, Boris Vasiliev, a lansat zilele acestea cartea în care arată suferinţele familiei sale. Bunicul lui Dan Balan şi-a petrecut copilăria în chinuri groaznice şi pentru a perpetua în memoria colectivă calvarul crimelor sovietice a scris timp de opt ani o carte-document, „Stalin mi-a furat copilăria”.

Tatăl meu, în sfârşit, şi-a realizat visul de-o viaţă, scriind această carte”, a scris Ludmila Balan pe pagina sa de Facebook. Boris Vasiliev i-a dăruit şi premierului Vlad Filat lucrarea sa. „Este o carte scrisă de un martor al acelor timpuri care a fost deportat de două ori şi de fiecare dată a reuşit să fugă şi să se întoarcă acasă. Această carte trebuie să ajungă în biblioteci ca tânăra generaţie să ştie ce s-a întâmplat cu adevărat”, i-a spus prim-ministrului bunicul lui Dan Balan.

Acum un an, în cadrul unui interviu pentru APROPO, Boris Vasiliev a declarat că lucrarea sa este documentată. „Am reuşit să scot din ghiarele comuniştilor dosare despre evenimentele reale pe care le-am trăit”, adaugă el, precizând că circa 80 de mareşali şi generali au participat la nimicirea şi umilirea familiilor din Basarabia.

Lena Negru

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)