„Tangoul de adio” de Val Butnaru – succes nebun în România

Piesa „Tangoul de adio” (original „Avant de mourir”), scrisă de dramaturgul Val Butnaru, a fost jucată ieri, în premieră, pe scena Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, România.

Potrivit directorului Teatrului „Tudor Vianu”, Mircea M. Ionescu, „Tangoul de adio” este o piesă emoţionantă. „Este o dramă tulburătoare a artistului dezrădăcinat. Spectacolul s-a jucat cu un succes nebun, iar publicul a plâns”, a declarat, pentru Jurnal.md, Mircea M. Ionescu.

„În discuţiile cu primarul de Giurgiu, care a plâns şi el în timpul piesei, menţionam că acasă, numai acasă trebuie să ne întoarcem ca să murim”, a mărturisit Ionescu.

Piesa lui Val Butnaru „Avant de mourir” abordează problema emigraţiei şi vorbeşte despre doi oameni care se iubesc, se dispreţuiesc, se urăsc, dansează şi visează. Parisul – locul întâlnirii lor – e doar un alt oraş de-a lungul itinerarului de emigrant, iar tangoul lui Pantazi, alias Georges Boulanger, ilustrează drama acestor oameni fără ţară.

Piesa va fi jucată la Chişinău, la sfârşitul lunii mai, la Teatrul „Satiricus”.

La Giurgiu, piesa a fost regizată de Emil Gaju, scenografie – Sorana Ţopa, în distribuţie – Vasile Toma şi Giulia Ionescu.

 

(jurnal.md)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)