Svetlana Corobceanu, cel mai bun reporter API în 2010!

Asociaţia presei independente (API) a anunţat recent învingătorii concursurilor interne pentru anul 2010. Premiile au fost înmânate pentru cinci categorii, iar concursul a fost deschis tuturor instituţiilor mass-media membre ale asociaţiei.

La categoria „Cel mai bun reporter” au fost desemnaţi doi câştigători (din 11 candidaţi): Svetlana Corobceanu (foto) de la „Jurnal de Chişinău” şi Ruslan Mihalevschi de la ziarul „Spros i Predlojenie” – „SP” (Bălţi). Nicolae Cuşchevici de la „Ziarul de Gardă” (Chişinău) şi Tudor Iaşcenco de la ziarul „Cuvântul” (Rezina) au luat premiul la categoria „Cea mai bună investigaţie jurnalistică”.
Distincţia la categoria „Cea mai bună fotografie” i-a fost înmânată fotoreporterului Vitalie Harea de la ziarul „Expresul de Ungheni”. „Cea mai bună pagină web” a fost declarată cea a ziarului „Observatorul de Nord” din Soroca.

„Cea mai bună acţiune de impact” a fost recunoscută de API cea a ziarului „SP” din Bălți care a desfăşurat în 2010 parada „Vârsta Fericirii”, cu ocazia Zilei internaţionale a ocrotirii drepturilor copilului (1 iunie).

API este o asociaţie obştească, constituită în 1997 pentru a susţine mijloacele de informare în masă neafiliate politic. Actualmente, API întruneşte 17 ziare naţionale şi regionale, o agenţie de presă. Concursul este organizat al zecelea an consecutiv, fiind o competiţie internă a instituţiilor mass-media reunite în Asociaţia Presei Independente (API).

Sursa: Unimedia