Suvorov, fotbalistul anului în Republica Moldova

Aflaţi cu cine a concurat fotbalistul Cracoviei pentru acest titlu

Internaţionalul moldovean Alexandru Suvorov care joacă la echipa FC Cracovia din prima ligă a Poloniei va fi desemnat astăzi, la Gala Fotbalului Moldovenesc, fotbalistul anului în Republica Moldova.

Vitalie Hadei

Potrivit unor surse din cadrul Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Suvorov a demonstrat în meciurile din cadrul preliminariilor EURO 2012 că poate deveni liderul de care are nevoie naţionala Republicii Moldova. „Suvorov a jucat bine la naţională, dar şi la echipa sa de club. El este încă tânăr şi poate creşte ca valoare, dar totul depinde doar de el. Pentru a ajunge cu adevărat un fotbalist mare şi să prindă un loc într-o echipă de club mai bună, trebuie să-şi controleze emoţiile pe teren şi să nu fie impulsiv când nu e cazul. Oricum, Alexandru a fost de departe cel mai bun fotbalist moldovean în 2011”, au declarat sursele noastre, care au vrut să-şi păstreze anonimatul.

Suvorov şi Armaş, favoriţi

Pentru titlul de cel mai bun fotbalist moldovean, Suvorov a concurat cu fundaşul lui FC Kuban, Igor Armaş. Acesta a făcut meciuri bune la echipa sa de club ca titular. Formaţia antrenată de Dan Petrescu şi Emil Caras s-a calificat în play-off-ul primii ligi din Rusia. Totuşi Armaş nu s-a descurcat la fel de bine la naţională, unde a făcut greşeli în defensivă şi a marcat în propria poartă. „La fel, ca Suvorov, Igor Armaş poate fi şi el un lider de care are nevoie naţionala. Ambii sunt tineri, sperăm că vor face saltul la echipe puternice din Europa. Să nu uităm şi de căpitanul Alexandru Epureanu care a avut un an mai puţin reuşit, dar sunt sigur că va reveni la forma care l-a consacrat. Important pentru noi e că lupta pentru titlul de fotbalist al anului devine din ce în ce mai acerbă şi e foarte greu de desemnat cel mai bun dintre cei mai buni”, a adăugat sursa noastră.

Certat de Balint

Rebelul Suvorov a intrat şi în colimatorul actualului selecţioner, Gabi Balint. Selecţionerul l-a certat pe fotbalist pentru faptul că a bruscat un arbitru polonez, lucru pentru care a fost suspendat, dar şi pentru ieşirea avută în faţa fluieraşului care a fost la centru în meciul amical dintre Andorra şi Moldova. Atunci, Suvorov şi-a lăsat echipa în zece când era condusă cu 1-0 de modesta formaţie a Andorrei. Suvorov a fost nevoit să-şi ceară scuze de la coechipieri pentru faptul că şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică, promiţând că nu va mai recurge la astfel de comportament.

Chiar dacă l-a certat de câte ori a avut ocazia, Balint a avut grijă ca Alexandru să tragă învăţăminte şi l-a catalogat drept unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti moldoveni din toate timpurile.