Sute de profesori din România vor participa la festivitatea de încheiere a anului școlar din R. Moldova

 

poza_simbol_4649606450 de cadre didactice din România vor participa la festivitatea de încheiere a anului școlar din Republica Moldova, care va avea loc mâine, 31 mai, sub denumirea de „Ultimul sunet”.

 La inițiativa Centrului pentru Cultură, Istorie și Educație și a Platformei Unioniste Acțiunea 2012, în parteneriat cu Asociația Obștească „Radio Datina” și Ministerul Educației de la Chișinău, profesorii din dreapta Prutului vor ajunge în 450 de licee din toate raioanele Republicii Moldova cu un mesaj de susținere și de apreciere din partea României, precum și cu daruri pentru fiecare colectiv de elevi.

 Scopul proiectului vizează demararea unui proces de înfrățire la nivel educational, între liceele din România și cele din Republica Moldova, care ar impulsiona inclusiv relaționarea elevilor și părinților în sensul participării ulterioare la activități didactice școlare și extrașcolare comune.

Profesorii sunt cartea de vizită a viitorului nostru. Stabilirea unor parteneriate între liceele din România și Republica Moldova prin intermediul acestor ambasadori în domeniul educației va genera bune practici în implementarea proiectelor, experiență și însănătoșirea sistemului de învățământ românesc”, a declarat George Simion, președintele Platfomei Unioniste Acțiunea 2012.

Cei 450 de profesori din România vor fi întâmpinați în localitățile de destinație de autorități și de conducerea liceelor.

În context, amintim că la 1 iunie, Mișcarea Civică “Tinerii Moldovei” demarează o campanie de informare a populației din mediul rural privind beneficiile Unirii Republicii Moldova cu România. Startul campaniei va fi dat miercuri, ora 8.00, la „kilometrul zero”, din fața sediului central al ÎS „Poșta Moldovei”. Participanţii la campanie îşi propun să ajungă în 895 de sate şi să informeze populaţia referitor la beneficiile unirii. În perioada 1 iunie – 5 iunie, caravana va fi prezentă în raionul Strășeni. De pe 6 iunie, aceasta va continua în toate satele din raionul Ialoveni.