Suspendat în Polonia, Suvorov prinde naţionala

PRELIMINARII EURO 2012 // Lotul lărgit al naţionalei pentru meciurile cu Olanda şi San Marino

Selecţionerul Gabi Balint a anunţat lotul lărgit al naţionalei Republicii Moldova, format din 23 de jucători, pentru ultimele două meciuri din preliminariile Euro 2012, cu Olanda şi San-Marino. Printre convocaţi se află şi mijlocaşul Alexandru Suvorov care este suspendat pentru şase luni de la Cracovia din cauza că a bruscat un arbitru. Balint spunea anterior că Suvorov va fi lăsat în afara lotului. Însă din cauza că nu are un jucător mai bun pe postul golgheterului naţionalei în aceste preliminarii, a decis să-l cheme pentru ultimele două meciuri ale naţionalei din 2011.

Vitalie HADEI

Dacă Suvorov a avut noroc şi a fost convocat pentru a bifa cea de-a 33-a şi 34-a selecţie la echipa naţională, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre portarul de la FC Zimbru, Nicolae Calancea. Din cauza evoluţiilor slabe din ultimul timp, portarul a pierdut locul de titular la echipa sa de club, dar şi echipa naţională. Astfel, pe lângă Stanislav Namaşco de la Spartak Nalcik, Balint i-a convocat pe portarii Mihai Moraru de la Milsami Ursidos şi Maxim Copelciuc de la Academia.

Bulgaru revine?

Pentru această dublă, la naţională ar putea reveni şi fundaşul lui Alania Vladikavkaz, Simion Bulgaru, care i-a rugat anterior pe şefii FMF să-l lase în pace. Balint i-a trimis telegrama de convocare, iar acum urmează să vadă dacă fundaşul va veni sau va rămâne rece la ea. Igor Armaş, Victor Golovatenco, Alexandru Epureanu, Vadim Boreş, Maxim Potârniche, Alexei Savinov şi Petru Racu completează lista fundaşilor chemaţi la lot de selecţioner.

Din lotul lărgit fac parte şapte mijlocaşi, inclusiv Artur Patraş de la FC Timişoara care nu a fost chemat pentru partidele cu Finlanda şi Ungaria. În linia de mijloc, Balint îi are la dispoziţie pe Igor Ţâgârlaş, Denis Zmeu, Anatol Doroş, Eugen Cebotaru şi Stanislav Ivanov.

Pentru partidele cu Olanda şi San Marino, au fost chemaţi trei atacanţi – Serghei Alekseev, Gheorghe Ovseannikov şi Igor Bugaiov –, ultimul refăcut complet după o accidentare.

Selecţionerul ar fi vrut să-i aibă în lot şi pe tinerii Artur Ioniţă, Gheorghe Andronic, Serghei Gheorghiev şi Anatol Cheptine, dar, în cele din urmă, i-a lăsat la naţionala Under 21 a lui Sergiu Chirilov care, pe 7 octombrie, va juca cu Rusia, meci contând pentru preliminariile Campionatului European de tineret din 2013. Imediat după meciul cu ruşii de la Tiraspol, cei patru se vor alătura lotului lui Balint pentru meciul cu San Marino.

Meciul cu Olanda va avea loc pe 7 octombrie la Rotterdam, începând cu ora 21.30.