Suspectaţi de acţiuni extremiste

Doi membri ai Clubului Sportiv „Pancration” vor fi trimişi în instanţa de judecată, fiind învinuiţi de procurarea şi păstrarea muniţiilor, fără o autorizaţie corespunzătoare, precum şi de procurarea şi păstrarea substanţelor explozive.

Armele au fost depistate în urma unei percheziţii în incinta mai multor imobile din Bălţi, efectuate la 9 martie curent de către Procuratura Generală, în comun cu Ministerul Afacerilor Interne.

Temei pentru efectuarea percheziţiilor au servit rapoartele ofiţerilor operativi ai MAI precum că boxerii din respectivul club s-ar ocupa de acţiuni ilegale: deţinere de arme, muniţii şi droguri. Concomitent, au apărut suspiciuni şi asupra implicării active a membrilor clubului în dezordinile de masă din 7 aprilie 2009, precum şi în explozia din 14 octombrie 2009.

În urma percheziţiei la domiciliul unuia dintre sportivi, Serghei Blajevschi, din municipiul Bălţi, au fost depistate circa 100 grame de trotil, iar la domiciliul unui alt sportiv, Eugen Iachimov, a fost depistat un încărcător de la arma automată AK şi 42 de cartuşe de luptă de calibrul 5,45 mm.

Reacţia lui Tkaciuk

În legătură cu acest caz, Mark Tkaciuk, deputat comunist, a ţinut să declare că autorităţile moldoveneşti au declanşat o vânătoare împotriva principalului partid de opoziţie din R. Moldova.

Potrivit lui Tkaciuk, tinerii şi rudelor lor ar fi fost supuşi presiunilor să recunoască că PCRM ar fi antrenat şi pregătit persoane pentru evenimentele din 7 aprilie, precum şi pentru atacul terorist care a avut loc de Hramul oraşului la Chişinău. Tkaciuk susţine că cei doi ar fi fost arestaţi pe motive politice, fiind primii „prizonieri politici” ai actualei guvernări.
Procuratura Generală respige acuzaţiile

Persoanele menţionate au fost reţinute, iniţial, pentru 72 de ore, iar ulterior, o instanţă din Chişinău a aplicat măsura de reprimare sub formă de arest pe un termen de 30 de zile. La 31 martie 2010, Judecătoria Centru a decis ca măsura de reprimare în privinţa învinuiţilor să fie schimbată din cea de arest în cea de eliberare sub cauţiune de 6000 lei fiecare, fiindu-le stabilit un şir de interdicţii.

Jurnal.md

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)