Suruceanu se compară cu Julio Iglesias, iar pe Şevciuk cu Reagan

sevciuk

Ion Suruceanu este singurul interpret care a cântat la nunta cuplului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk şi Nina Ştanski, potrivit ProTV Chişinău. Din declaraţiile cântăreţului, „mirii au fost frumoşi, iar nunta – cum nu a mai văzut în viaţa sa”. Mai mult, interpretul a declarat că are prieteni comuni cu Evgheni Şevciuk, iar la nunta acestuia a mers şi a cântat pentru „un buchet extraordinar de trandafiri”. Ricky Ardezianu l-a calificat pe colegul său drept „ticălos” „pentru că a sfidat memoria celor căzuţi la Nistru, pentru că a scuipat în sufletele ostaşilor întorşi acasă în cărucioare, în sufletele părinţilor acestora, văduvelor şi copiilor lor”.

Compozitoarea Maria Stoianov nu vrea să intre în gura lumii şi să comenteze fapta artistului. „Adevărul e la fundul mării, iar marea e departe de noi. Fiecare are atitudinea sa faţă de adevăr. Dacă aş spune că nu ar fi trebuit să o facă, nu ştiu dacă aş avea dreptate. Dl Suruceanu este la o vârstă şi o personalitate care nu ţine cont de părerea nimănui. Cred că interpretul ştie foarte bine ce face”, a spus ea. „Dacă m-aţi fi întrebat pe mine dacă aş cânta pentru Ilan Shor, nu ştiu în ce condiţii, dar aş scrie muzică cu mare drag pentru Jasmin, evident dacă ar cânta româneşte.”

La întrebarea dacă ar cânta pentru un lider separatist, Maria Stoianov ne-a răspuns că ar face-o dacă ar fi vorba de o petrecere privată. „Niciodată n-aş cânta în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru Shor sau Putin. Dar dacă ar fi vorba de o petrecere privată, cred că aş face-o. De ce nu?…”, ne-a explicat compozitoarea.

Ghenadie Ciobanu: „Întotdeauna a cântat pe la petreceri foarte controversate”

Compozitorul Ghenadie Ciobanu, referindu-se gestul lui Ion Suruceanu, ne-a declarat că un asemenea fapt ţine de morala, educaţia şi cultura fiecăruia. Nu mai vorbesc de patriotism şi alte lucruri. Nu pot să-l judec pe dl Suruceanu. Eu însă aş proceda altfel. O opinie despre o persoană se formează în decursul mai multor ani. Deşi vorbim de valori diferite, cele cetăţeneşti şi profesionale, în cele din urmă vorbim de aceeaşi persoană. Din păcate, noi discutăm despre persoane care apar mai des la Radio şi TV doar pentru faptul că au popularitate. Pentru mine, aceste lucruri sunt mai puţin relevante. Ion Suruceanu este un cântăreţ de muzică uşoară promovat intens pe la diferite manifestări, uneori foarte contradictorii, aşa cum a fost cea de la Tiraspol”, ne-a spus compozitorul.

Ricky Ardezianu: „Trebuie să fii mare ticălos”

Într-o postare pe Facebook, Ricky Ardezianu a comentat astfel gestul colegului său: „Artist al Poporului din 1990 şi decorat cu Ordinul Republicii în 2004, mai are şi un ordin dat de Smirnov pentru slujirea republicii separatiste moldoveneşti. Ion Suruceanu afirmă că nu este deranjat să cânte pentru liderul unei regiuni rupte de restul Republicii Moldova. De fapt, Suruceanu nu a avut niciodată coloană vertebrală şi demnitate naţională! Nu ştiu ce făcea ăsta în timpul Războiului de pe Nistru, când mureau oamenii, când combatanţii noştri aveau nevoie stringentă de susţinerea morală a noastră, a artiştilor, când subsemnatul, alături de Vieru, Ion şi Doina Aldea Teodorovici, Gh. Ghimpu, Adrian Păunescu şi alţii, susţineam concerte pe poziţiile de luptă? Probabil, cânta ‚Nezabudka’ la Moscova. Trebuie să fii mare ticălos să sfidezi memoria celor căzuţi, să scuipi în sufletele ostaşilor întorşi de la Nistru în cărucioare, în sufletele părinţilor acestora, văduvelor şi copiilor lor! Trebuie să fii mare nesimţit să aduci omagii bandiţilor care au tras în noi!”.

Internauţii: „Strigător la cer, maestre”

Internauţii au comentat gestul lui Suruceanu ca „strigător la cer”. „El a aiurit tot timpul!” „Trădător al neamului, să ai numai aşa prieteni şi să le cânţi fără repaus… Iar la înmormântare să te uite şi aceștia, căci noi, moldovenii, ne amintim de tinerii împușcați la Tighina, de prietenii prietenilor tăi…” „Nimic sfânt în el”, „Doamne, e chiar atât de prost?…” „Aveam o altă impresie, mai bună, despre el.”

Ion Suruceanu: „Eu am mers dus ca la prieteni”

Suruceanu ar fi fost singurul care a cântat la nunta mirilor de la Tiraspol. „Dacă dl Şevciuk nu s-a căsătorit până acum, cred că a aşteptat-o pe doamna Nina. Foarte frumos. Extraordinar, au fost foarte frumoşi”, a relatat el. Artistul a spus că a primit ca onorariu „un buchet extraordinar de roze”.

În ce priveşte criticele care i-au fost aduse, acesta a spus: „Eu sunt interpret internaţional şi am dreptul să cânt unde vreau. Au trecut timpurile când Julio Iglesias nu putea să cânte în URSS, pentru că a cântat la ziua lui Reagan. Nu m-am dus să fac politică, am plecat să fac bună dispoziţie”

The following two tabs change content below.