SURSE // Cauze ale incendiului de pe strada Academiei. „Am scăpat de un pericol enorm”

Un incendiu puternic a cuprins astăzi acoperişul Institutului de Zoologie al Academiei de Științe a Moldovei. Incendiul ar fi apărut, potrivit unui angajat al instituției de cercetare, după ce pe acoperișul edificiului au lucrat angajații unei companii specializate în servicii de internet. Potrivit aceleiași surse, în incinta institutului există substanțe chimice care ar fi fost în pericol să se aprindă. Cu toate acestea, polițiştii au acționat ca niște diletanți, permițând elevilor de la mai multe licee să se afle în preajmă.

Un angajat al Institutului de Zoologie a comunicat pentru JURNAL de Chișinău că înainte de incendiu nişte bărbaţi au fost pe acoperişul edificiului pentru a repara niște antene, bănuiește bărbatul.

„O fi făcut ei ceva acolo, fie au atins niște cabluri de electricitate, fie au aruncat mucuri de ţigară”, spune el.

Potrivit surselor noastre, „la etajul 4 al institutului, sunt substanţe chimice care ar fi putut provoca o mare explozie”.

În pofida pericolului, forțele de ordine nu au izolat zona. Copiii de la câteva licee s-au adunat în jurul clădirii, dar şi maturi, care filmau ca la circ. Poliţia a dispersat oamenii doar aproape la sfârşitul incendiului. Până atunci, viaţa oamenilor a fost pusă în pericol. „Poliţia a acționat ca niște amatori”, ne-au spus martorii oculari.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău