Surprize la penitenciar. Cartelă SIM într-o ceapă și mentă cu marijuana/ FOTO

By Editor Moldova.ORG

Au încercat să transmită deținuților obiecte interzise, dar tentativele le-au fost date peste cap. Ieri, la Penitenciarul nr.13-Chișinău, într-un colet cu produse alimentare, oamenii legii au depistat o cartelă SIM ascunsă într-o ceapă. Aceasta urma să ajungă la un deținut, în vârstă de 32 de ani, condamnat la 3 ani și 3 luni privațiune de libertate. Coletul a fost adus de sora persoanei din detenție.

Un alt caz înregistrat în ultimele 24 de ore a avut loc la Penitenciarelor nr.11-Bălți, unde o femeie, de 54 de ani, domiciliată în orașul Soroca, a venit cu un colet cu produse alimentare și obiecte de uz personal destinat fiului său de 31 de ani, condamnat la 6 ani de detenție. În urma controlului, printre produsele alimentare a fost găsită o sacoșă cu mentă uscată, care era amestecată cu o masă vegetală de culoare verde, asemănătoare cu marijuana.

Materialele au fost transmise spre expertizare organelor competente. Angajaţii Inspectoratelor de poliţie din raza teritorială a instituțiilor de detenție urmează să desfășoare cercetări pentru a trage la răspundere persoanele implicate.

Totodată, dacă expertiza va demonstra că substanţa este drog, persoana care se va face vinovată riscă să se aleagă cu dosar penal care presupune pedeapsă cu amendă sau privaţiune de libertate.

Știrea Surprize la penitenciar. Cartelă SIM într-o ceapă și mentă cu marijuana/ FOTO a apărut pe Moldova.org.

Sursa: diaspora.moldova.org