„Suntem obligaţi să batem drumurile fără să ştim dacă reuşim ceva”

„Mulţumim” conducerii actuale şi celor care au contribuit la elaborarea legii cu privire la alocaţia compensaţiei de 16,1 mil. lei pentru victimele represiunilor politice, dar ne pare că nouă, celor rămaşi în viaţă, n-o să ne ajungă pungi, atâţia bani avem de primit! Nici de data aceasta nu se ia în consideraţie umilinţa pe care am îndurat-o. Această compensaţie ne provoacă dureri de cap ca şi pe timpurile comuniste, din cauza acelui partid am şi suferit, fiind goniţi în Siberia ca robi, furându-ne copilăria, dreptul la învăţătură, demnitatea etc. Acum iarăşi suntem obligaţi să batem drumurile fără să ştim dacă reuşim ceva.

Actualii politicieni cunosc probabil puţin despre nedreptăţile suferite de noi în trecut sau nu doresc să-şi aprofundeze cunoştinţele. Probabil că le este mai uşor să aibă grijă de aşa-zişii eliberatori, căci aceştia au spate la Moscova. Totuşi ar trebui să-şi trateze cu demnitate propriul popor, iar guvernul şi prim-ministrul ar trebui să revizuiască hotărârea şi să aibă grijă ca să le fie plătite pagubele morale celor ce au suferit. Aşa cum o face Germania, care caută din proprie iniţiativă victimele regimului nazist, le plăteşte compensaţii decente, cerându-le scuze. Nici ţările baltice n-au rămas în urmă, şi-au făcut datoria cu demnitate faţă de popoarele lor.

P.S. Muzeul Memoria Neamului a fost fondat în aprilie 2002 de Asociaţia Victimelor Regimului Comunist şi a Veteranilor de Război ai Armate Române. Preşedinte a fost ales regretatul Vadim Pirogan. Cu regret, niciun politician din conducerea actuală n-a păşit pragul muzeului. Vă rog să aveţi în vedere că Bunul Dumnezeu îi va răsplăti pe toţi aşa cum merită.

Asociaţia Victimelor Regimului Comunist

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău