„Sunt omul potrivit pentru a fi director la Moldova 1”

ÎN AFARA CONCURSULUI

 

După ce Consiliul de Observatori (CO) al Companiei „Teleradio Moldova” a încercat de două ori şi fără succes să aleagă în acest an un director pentru postul public de televiziune „Moldova 1”, un cetăţean din or. Ialoveni se arată „absolut disponibil” să ocupe această funcţie. Acesta a trimis acum o lună o scrisoare la CO, solicitând să fie ales în această funcţie fără concurs.

Declar că sunt cetăţean cinstit, onest, responsabil, deci sunt omul absolut potrivit pentru a fi director al TRM”, îşi enumeră calităţile Nicolae Boicenco din Ialoveni. Acesta se obligă să fie responsabil, să reformeze instituţia „ca fiecare ştire să corespundă realităţii” şi „să-i dea în vileag pe cei necinstiţi: preşedinţi, deputaţi, miniştri, judecători şi poliţişti”.

Cei care vor servi interesele numai celor bogaţi vor fi sancţionaţi şi scoşi din funcţia pe care o vor deţine”, promite el. În final, Boicenco cere: „Deoarece candidaţii la funcţia de director TRM (!) nu au acumulat numărul necesar de voturi din partea CO, consiliul este obligat să-i scoată din concurs şi deci, să fiu acceptat eu, Boicenco Nicolae, în calitate de director general. Astfel, TRM va obţine numai beneficii, iar ţara noastră va avea un viitor prosper cu o presă transparentă”, îşi încheie el scrisoarea. CO a discutat pe marginea scrisorii, dar candidatura lui Boicenco, fiind „în afara concursului”, nu a fost acceptată.

Consiliul de Observatori al companiei publice va mai încerca o dată, pe 14 decembrie curent, să aleagă un nou director pentru „Moldova 1”. Conform unei decizii aprobate de CO la finele săptămânii trecute, dosarele de participare la concurs vor fi recepţionate în perioada 3–9 decembrie curent.

S.C.

The following two tabs change content below.
Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu