Sugestii de Vacanţă; Uite ce trebuie să conţină trusa medicală pentru vacanţă!


JURNAL îţi spune ce medicamente te ajută în caz de răceli, dureri sau mici accidente

 

Te pregăteşti să pleci în concediu? Nu uita să ai şi o trusă medicală de urgenţă. În caz de Doamne fereşte. Medicul de familie Ioana Stanciu ne spune ce medicamente trebuie să avem la noi pentru o vacanţă reuşită.

 

 

Loţiune pentru protecţie solară, contra insolaţiei

 

Ce zice medicul: Ca să te protejezi împotriva insolaţiei şi a arsurilor solare, nu uita să iei cu tine o cremă cu factor de protecţie cât mai înalt, ochelarii şi pălăria de soare.

Foloseşte doar creme, nu produse pe bază de uleiuri pentru că, în loc să te bronzezi sănătos, vei suferi de arsuri ale pielii.

Produse recomandate: creme pentru protecţie solară cu factor de protecţie cât mai ridicat.

 

Pansament pentru zgârieturi

 

Ce zice medicul: Te-ai înţepat, te-ai zgâriat, te-ai tăiat sau ai căzut şi te-ai rănit la genunchi. Ce să făci? Cureţi rana cu apă din abundenţă şi foloseşti produse de dezinfectare care nu trebuie să-ţi lipsească din trusa ta de vacaţă.

Produse recomandate: apă oxigenată, iod, feşe, comprese sau pansament.

 

Medicamente pentru digestie

 

Ce zice medicul: Niciodată nu se ştie când vei avea nevoie de medicamente împotriva stării de vomă.

Te poţi simţi rău pentru că ai mâncat un aliment vechi sau stricat, pentru că ai mâncat în cantităţi prea mari sau pentru că ai făcut insolaţie.

Ia cu tine antivomitive care să te ajute să treci cu bine peste astfel de momente. Şi medicamentele antidiareice sunt utile atunci când pleci în vacanţă.

Sistemul digestiv poate fi dat peste cap odată cu schimbarea mediului şi a alimentaţiei. Fie combini greşit anumite alimente, fie organismul tău nu acceptă apa sau anumite mâncăruri pe care le consumi.

Produse recomandate: metoclopramid, imodium, loperamid, cărbune medicinal.

 

Atenţie la arsuri!

 

Ce zice medicul: De obicei, arsurile apar din cauza expunerii prelungite la soare. Dacă ai stat prea mult la plajă, poţi folosi pentru ameliorarea durerilor spray-uri împotriva arsurilor pe care le găseşti în orice farmacie.

Acestea sunt destul de ieftine şi se vând fără reţetă medicală.

 

Claritine, împotriva alergiilor

 

Ce zice medicul: Dacă pleci în vacanţă şi ştii că suferi de o anumită alergie, ar trebui să te înarmezi cu medicamente care să te ajute să te bucuri liniştit de concediu.

Alergiile pot fi declanşate de praful din aer, de puful din pernele de la hotel, de părul sau blana anumitor animale.

 

Pastile pentru durerile de stomac

 

Ce zice medicul: Şi durerile de stomac îţi pot da bătăi de cap. Dacă ştii că suferi de gastrită, ulcer sau ai doar o hiperaciditate gastrică, medicii recomandă să nu uiţi acasă medicamentele pentru astfel de afecţiuni.

Ai grijă şi în ceea ce priveşte arsurile stomacale.

 

Coldrex combate răceala şi gripa

 

Ce zice medicul: E foarte posibil ca în vacanţă să răceşti. Ia întotdeauna cu tine medicamente pentru tuse, febră, pentru dureri în gât. Răcelile pot apărea când ţi-e lumea mai dragă: fie ai stat în curent, fie ai consumat alimente reci, fie te-ai bălăcit prea mult în apă rece. Şi, cum o răceală îţi poate strica tot cheful, este indicat s-o combaţi de la primele simptome.

 

Analgezice pentru dureri de dinţi sau de cap

 

Ce zice medicul: Când ţi-e lumea mai dragă, te poţi trezi cu o migrenă sau cu o sâcâitoare durere de dinţi.

Pentru a scăpa de dureri, nu uita acasă analgezicele.

 

„Trusa pentru concediu îţi garantează o vacanţă reuşită”

 

Pe lângă haine, accesorii şi produse de baie din bagaj nu trebuie să ne lipsească trusa medicală!

Dacă răcim, dacă avem dureri în gât, de cap sau de dinţi, dacă suferim un accident minor – o înţepătură sau o zgârietură – avem nevoie de-un ajutor: medicamente, comprese, creme etc.

De multe ori un accident banal ne poate strica întregul concediu dacă nu avem cu ce să ne tratăm.

Nu mai punem la socoteală faptul că un spital sau o farmacie ar putea fi la kilometri depărtare”, ne spune Ioana Stanciu.

 

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)