Suarez, erou sau trişor?

Uruguayanul Luis Suarez a comis unul din cele mai controversate gesturi de la acest mondial, henţul din meciul cu Ghana, dar a primit doar o etapă de suspendare de la FIFA.

Uruguay a ajuns în semifinalele Cupei Mondiale datorită henţului comis de Luis Suarez în meciul cu Ghana. Atacantul a primit doar o etapă suspendare, ceea ce înseamnă că va mai juca un meci în Africa de Sud: finala mică sau finala mare.

Henţul lui Suarez a fost catalogat de presa din întreaga lume drept cel mai clar exemplu de trişare în fotbal: a respins mingea de pe linia porţii cu ambele mâini, dar Ghana a ratat penaltiul acordat pentru nesportivitatea lui Suarez şi Uruguay a câştigat meciul la loviturile de departajare. Suarez a primit doar un meci suspendare, ceea ce înseamnă că va mai juca o partidă: finala mică sau finala mare. Atacantul şi-a salvat echipa de la o înfrângere în faţa Ghanei şi este erou naţional pentru calificarea Uruguayului în semifinale.

„Sunt mândru de ce am făcut”

Pentru Luis Suarez, scopul scuză mijloacele. Atacantului nu-i pare rău pentru henţul comis în minutul 120 al meciului, simţindu-se chiar mândru pentru nesportivitatea sa: „Am vrut să le dau colegilor mei şansa să ajungă la penaltiuri. Acum eu am „Mâna lui Dumnezeu”. Sunt mândru că am ajuns în semifinale datorită henţului meu”, a spus Suarez, care a fost condamnat de presă că a ajuns erou datorită faptului că a trişat.

Uruguay are probleme de lot

Uruguay va juca după 40 de ani o semifinală de Cupă Mondială, însă sud-americanii au probleme de lot înaintea meciului cu Olanda de mâine. Suarez şi Fucile sunt suspendaţi, Lodeiro şi-a fracturat un deget de la piciorul drept, iar căpitanul Diego Lungano este şi el în pericol să rateze semifinala din cauza unei accidentări la genunchi. Lugano a fost înlocuit în sfertul cu Ghana după doar o jumătate de oră de joc, după ce un adversar a căzut pe piciorul lui.

„Sunt un mare portar, aceasta a fost intervenţia mondialului”
Luis Suarez, atacant Uruguay