SUA și Iranul își închid misiunile diplomatice din Turcia după asasinarea ambasadorului rus la Ankara

misiune-diplomatica-turcia-sua

Ambasada Statelor Unite ale Americii din Ankara și misiunile diplomatice americane din Istanbul și Adana vor fi închise pentru activitățile obișnuite marți, după ce un individ s-a apropiat de ambasadă și a tras focuri de armă, relatează Reuters.

Potrivit Ambasadei SUA, individul care a tras focurile de armă se află în arestul poliției. Nu au fost raportate victime în incidentul care a avut loc la câteva ore după ce ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a fost împușcat mortal de un polițist în afara serviciului.

La rândul său, Ambasada Iranului de la Ankara a anunțat că trei consulate ale sale din Turcia — din orașele Istanbul, Trabzon și Erzurum — vor fi închise după uciderea diplomatului rus. „Toate serviciile consulare din consulatele iraniene din Istanbul, Trabzon și Erzurum vor fi închise marți 20 decembrie. Facem apel la toți iranienii să evite deplasările în acele locuri”, a declarat Ambasada Iranului într-un comunicat pe site-ul său.
Reuters notează că Rusia și Iranul sunt principalii susținători ai președintelui sirian Bashar Al-Assad și că persoana care l-a asasinat pe ambasadorul rus a strigat „Să nu uitați de Alep” când a deschis focul asupra diplomatului.

Oficiali de la ambasadele franceză și germană de la Ankara au declarat pentru Reuters că programul lor continuă deocamdată în mod normal.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)